(27-02-06)

OPNAMEN TV WEST

Gisteren zijn voor de Centrale Bibliotheek opnamen van de 100 Haagse dichters marathon gemaakt. Het klassieke beeld dat je van een dichter hebt, eenzaam, arm en verlaten op een zolderkamertje voldeed die dag in zijn geheel niet. Het aanblik van honderd dichters die buiten voor de bieb twee uur lang in de kou stonden voor de opnamen van TV West, had meer weg van een voorbereiding van een of andere dwaze schaatsmarathon dan van het houden van een dichtmarathon. Deze week wordt de voordracht van het gedicht in gedeelten uitgezonden door TV West, maar de tijden zijn niet bekend.

Gerard van den IJssel geeft de laatste aanwijzingen .

Karel Kanits en ik op de plaats van opname.

Reageer

(26-03-06)

HAAGS POPPODIUM

Er staat een vrij uitgebreide recensie van de cd Laveloze obsessie op de site: Haags Pop Podium. ( Klik hier voor de recensie).

Reageer

(25-02-06)

UITZENDING RADIO WEST

De uitzending van Radio West , afgelopen vrijdag, was een kort interview met Gerard van den IJssel die het een en ander vertelde over het Rhythm & Rhymes festival en in het bijzonder over de bijdrage van de Haagse dichters. In het kort kon ik iets vertellen over mijn performance, namelijk een dronkemansact op de muziek van Laveloos in de buurt van de toiletten .


Na het interview kwam een live optreden van Glossy Jesus, een band waar een collega van mij, Maarten Stuifbergen, in meespeelde.

Reageer

(22-02-06)

UITVERKOCHT

Binnen twee weken, ruim een maand voor de voorstelling, is het programma dat ik 26 maart in het Vrijtheater ga spelen volledig uitverkocht. Gezien dat er nog vele belangstellenden zijn, ga ik waarschijnlijk binnen korte tijd nog een voorstelling geven.

Reageer

(20-02-06)

100 HAAGSE DICHTERS MARATHON

Het gedicht voor de Haagse dichters marathon is af.

Deze strofe, no.42, is door mij gemaakt:

De poëzie zie en zag ik verzachten
De pijn van mijn gesloten gedachten.
Want dichten opent je, dichten deelt:
“Gedeelte smart wordt sneller geheeld.”

Het integrale gedicht (alle 100 strofes) wordt opgenomen door TV West. Iedere dichter draagt zijn eigen strofe voor. Van de opnames wordt een aantal programma’s gemaakt die tussen 26 februari en 4 maart worden uitgezonden (ter promotie van Rhythm & Rhymes). Daarnaast zal de complete opname tijdens The Hague Rhytm & Rhymes in een permanente herhaling te zien zijn in de Centrale Bibliotheek.

Reageer

(17-02-06)

ZONDER WOORDEN GEEN LIED
GEEN MUZIEK ZONDER BEAT

Woorden die rollen en rokken die zwaaien en dansen
een blouse in open stemming om lekker te sjansen.
Een woord slecht verbogen, dat maakt een zin krom;
als het nergens op slaat slaat het wel op een trom

Refrein:
Zonder woorden geen lied,geen muziek zonder beat.
Ik sla mijn slag met mijn maatje, mijn maatje de metronoom.
Hij moet op mijn tellen passen; ben ik te snel of ben ik te sloom.
Want zonder woorden geen lied en geen muziek zonder beat.

Een regelmatige maat; de maatstaf voor het metrum.
De maat moet je meten aan de dreun van de bass drum.
Dus een vers dat moet rijmen, een vers dat moet kloppen,
ook al moet je er heel veel stoplappen in stoppen

Het doet mij geen biet als de beat maar geslaagd is.
Niet met het gevoel dat vandaag alles  traag is.
Daarom mag het van mij meestal wel lekker snel,
Zeker nooit veel te sloom maar gewoon op de tel.

© M.M. Willems 2005

Dit was mijn inzending voor de Rhythm & Rhymes Themesongtekstschrijfwedstrijd. ( zie ook log 21-12-05 en 02-12-05). Mijn bijdrage werd niet de winnende tekst. De wedstrijd werd gewonnen door Janita van Nes met de liedtekst Flarden.

Reageer

(14-02-06)

AFFICHE

Het affiche voor het optreden op 26 maart in het vrijtheater, ontworpen door G. de Mari, kan je hier bekijken, uitprinten en uitdelen of voor het raam zetten of ergens anders ophangen. Al meer dan de helft van de plaatsen is verkocht dus je moet er snel bij zijn !

Reageer

(13-02-06)

OMSLAG VAN MANJA VAN KOUWENHOVEN

Er is weer een nieuwe bijdrage aan de expositie van omslagen van de dichtbundel kringloop van water toegevoegd. De omslag van Manja is de 10de  van de reeks en het bijzondere van deze bijdrage is dat hij door beduidend de jongste en de eerste vrouwelijke deelnemer vervaardigd is.

Reageer

(09-02-06)

OPTREDEN OP 26 MAART

Het programma met zelfgeschreven liedjes en gedichten met begeleiding van Frenk van Meeteren, Jorn Plas, Iris en Jessica Willems vindt nu definitief plaatst in het Vrijtheater, Noordwal 484, op 26 maart van 14.30 tot 16.30 u. Tevens wordt er de cd-presentatie van laveloze obsessie gehouden. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is, is het raadzaam om van te voren de kaartjes te kopen.
Kaarten in de voorverkoop zijn te bestellen via deze site à € 8- info@maartenwillems.nl

Reageer

(08-02-06)

Hoewel het nog niet helemaal rond is, ziet het ernaar uit, dat ik zondagmiddag 26 maart een programma met liedjes en gedichten ga verzorgen in het Vrijtheater aan de Noordwal. Voor de liefhebber is het raadzaam om die datum hiervoor vrij te houden. Als er meer over bekend is, houd ik je via de site op de hoogte.

Reageer

(05-02-06)

IRISH PUB FESTIVAL

Afgelopen vrijdag ben ik met Karin naar een Irish pub festival in Deventer geweest.

Er was een punkfolkbandje te horen à la the pogues,

maar ook traditionele Ierse ballades werden in de pubs gezongen.

Reageer

(01-02-06)

FOTOSESSIE 5

Vandaag heb ik de vijfde en laatste fotosessie met Karin Maryse gehouden, om de loop van haar zwangerschap vast te leggen. Voor het bekijken van een foto van deze sessie klik hier. (voor sessie 4 zie log 05-01-06, voor sessie 3 zie log 30-11-05, voor sessie 2 zie log 10-11-05.)

Reageer