(29-04-06)

OPEN PODIUM MONTESSORISCHOOL

Afgelopen woensdag, de laatste dag voor de meivakantie, werd er op de Montessorischool Leidschenveen een open podium gehouden voor de leerlingen. Het werd mede door mij gepresenteerd en georganiseerd. Er waren vele aanstormende talenten te bewonderen en sommigen waren al echte podiumbeesten. Zij staken hun plezier voor dans en muziek niet onder stoelen of banken.

Ook deden de ouders van sommige kinderen mee.

Reageer

(26-04-06)

MIJN HUIS IS VOL

Van al mijn instrumenten zijn de gitaar,viool en mandoline altijd binnen handbereik. Onlangs heb ik een doedelzak aangeschaft (zie log 14-04-06 ) waarop ik druk aan het oefenen ben en een tweedehands elektrische gitaar, waaraan nog het een en ander te repareren valt, maar het is prettig hem ook bijdehand te hebben om uit te proberen. Bovendien heb ik mijn banjo van stal gehaald, waar ik toen ik zo’n 10 jaar geleden met Christina in de Berenbluesband op speelde. Nu speel ik er wat Ierse deuntjes op en enkele solo’s van mijn eigen nummers. En Joeri heeft een gitaar aangeschaft, zodat hij die van mij niet meer hoeft te gebruiken. Dus al met al betekent dit, dat mijn huis op dit moment vol staat met muziekinstrumenten.

Mandoline en viool

Banjo en elektrische gitaar

De Albambra-gitaar van Joeri en de Admira-gitaar van mij.

Reageer

MIJN ARTIESTENBIO OP DE HAAGSE POPSERVER

(23-04-06)

De Haagse Popserver is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt geproduceerd door het Haags Pop Centrum. De Haagse Popserver wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Dienst OCW afdeling cultuur en de Bestuursdienst van de gemeente Den Haag. Een team vrijwilligers is dagelijks actief de inhoud van de site in te vullen, en er wordt intensief samengewerkt met de redactie van de VPRO site 3voor12/Den Haag en de redacties van Stork On Stage en Stork On Air.
De Haagse Popserver zal fungeren als een database en archief voor de Haagse Popmuziek. Dit archief bestaat uit de artikelen, de artiestenbiografien, beeld en geluidsdocumenten en veel informatie over festivals, podia, projecten en initiatieven. De 3voor12 Den Haag is een direct onderdeel van de Haagse Popserver en vele onderdelen zoals de agenda zijn direct gelinked.

Klik hier voor mijn bio op de Haagse Popserver.

Reageer

(20-04-06)

DAG VAN HET KIND

Op het laatste moment is gevraagd of de trommelgroep van Merlijn, een van de twee scholen waar ik werkzaam ben als muziekleraar, zou kunnen spelen op de Laakse pleinen op zaterdag 22 april, waar een Kinderdag, een van oorsprong Turks feest, wordt gevierd. Helaas was het organisatorisch niet mogelijk de trommelgroep dit jaar hiervoor te mobiliseren, maar volgend jaar kan de groep weer meedoen. Op de school Merlijn geef ik elk jaar een workshop drummen aan de schoolverlaters en deze groep van trommelaars, die elk jaar weliswaar een andere samenstelling heeft, heeft in het Laakkwartier al enige bekendheid gekregen omdat zij o.a. tijdens de opening van het Lipa terrein, tijdens de kinderboekenweek in de bieb “Laak” en tijdens de manifestatie “Leven in harmonie” (zie log 28-05-05) hebben opgetreden. Het is leuk om te zien dat de kwaliteit van de drumgroep hoog blijft, omdat zij hetgeen zij geleerd en grotendeels ook zelf bedacht hebben, doorgeven aan de volgende groep van schoolverlaters.

Reageer

(17-04-06)

MUZIKAAL PAASWEEKEND

Op paaszaterdag werd bij mij Joeri’s verjaardag gevierd. Joeri is van plan om van  zijn verjaardagsgeld een gitaar kopen. Er werd die dag door verschillende gasten de doedelzak uitgeprobeerd en de volgende dag hielden Frank, Govert en ik een “paas”huisconcert bij Karin voor ongeveer 15 mensen.

Salty Dog bij Karin

Reageer

(14-04-06)

DOEDELZAK

Hoewel de slingers  voor Joeri’s verjaardag vandaag opgehangen zijn, heb ikzelf al een gedeelte van mijn verjaardagscadeau, namelijk een doedelzak, van Karin gekregen. De doedelzak heb ik van Gerard overgenomen. Hij had inmiddels 4 doedelzakken en juist degene die hij wel kon missen, wilde ik het liefst hebben. Een Vlaamse doedelzak in G, vervaardigd door de bouwer die ook 30 jaar geleden mijn doedelzak had gemaakt, Paul Beekhuizen.

Reageer

(10-04-06)

OPTREDEN KMD ZONDAGMIDDAG

Tijdens een goedbezochte open podium van klein maar dapper, heb ik voor de eerste keer 'live' gespeeld met Louis Blonk, die ook op de cd Laveloze obsessie meedoet. Het nieuwe nummer, Mijn huis is leeg, kwam goed uit de verf. Het lied, Nooit was jij van mij, waarbij Louis de zingende zaag hanteerde, sloeg ook bijzonder aan. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Reageer

( 08-03-06)

MIJN HUIS IS LEEG

Morgenmiddag, 9 april, ga ik tijdens het open podium van KMD vier van mijn liedjes zingen. Voor het eerst ga ik mijn nieuwste nummer Mijn huis is leeg laten horen. Louis Blonk begeleidt mij dan op de snaredrum. Dus nog een reden om te komen luisteren.

Reageer

(05-03-06)

OPTREDEN KMD

Aanstaande zondag doe ik mee met het open podium van de muziekvereniging Klein Maar Dapper, Lange Lombardstraat 38. Het programma duurt van 14:30 tot 18:30. Na de pauze van 16:30  verzorg ik een optreden van 4 liedjes. Ik begeleid mijzelf met de gitaar en Louis Blonk doet mee met de zingende zaag en speelt klein slagwerk. Waarschijnlijk gaat hij ook nog achter het drumstel zitten. De toegang is gratis, dus misschien is dit een goede tip om de zondagmiddag aangenaam te besteden.

Louis speelt zingende zaag op de Popzolder

Reageer

(02-04-06)

LAVELOZE OBSESSIE BIJ PLATO

Sinds enkele weken is de cd Laveloze obsessie te koop in de cd/dvd-winkel Plato, Schoolstraat 22 te Den Haag. Er staat een speciale Haagse Luisterpaal in deze muziekwinkel . De verwachting is, dat de genoemde cd binnenkort ook via deze paal te beluisteren is.

Reageer