(28-05-06)

HUISCONCERT

Gisteren  heb ik meegedaan met een huisconcert. Het begon met Salty Dog; Frank, gitaar en banjo en ik, viool en tinwhistle .Wij brachten een overwegend Iers repertoire. Daarna werd het concert vervolgd door Pascale, draailier,Guus, Franse doedelzak en mij, viool met voornamelijk Franse dansmelodieën. Als een soort van toegift heb ik daarna mijn pasgeschreven nummer, Iets goeds komt ook onverwacht, voor het eerst ten gehore gebracht. Het was al met al een gezellige muzikale avond in een ontspannen sfeer.

Iets goeds komt ook onverwacht

Soms komt een bloem niet tot bloei in de lente,
soms straalt geen enkele ster in de nacht,
soms is de lente guurder dan de winter
en loopt alles niet als je dacht.
Dan denk je maar, het kan niet veel erger,
toch volgt weer tegen- op tegenslag.
Maar ik ben altijd blijven geloven:
Iets goeds komt ook onverwacht.

Dan denk je, dit was het eind van de winter.
Ik zet nu toch maar de kachel eens uit.
Vroeg word je wakker, laat in het voorjaar
met ijsbloemen op de ruit.
Dan denk je maar, het kan niet veel erger,
toch volgt weer tegen- op tegenslag.
Maar ik ben altijd blijven geloven:
Iets goeds komt ook onverwacht.

Dan komt de bloem toch tot bloei in de herfst,
na onweer volgt een heldere nacht,
zo kwam jij toch nog, laat in mijn leven;
Iets goeds komt ook onverwacht.

Reageer

(26-05-06)

STOP, LOOK AND LISTEN

Frenk van Meeteren heeft in verschillende bandjes gespeeld, waarin hij vaak als lead-singer te horen was. Ook is hij op vele cd’s als gastmuzikant te horen (op o.a. al mijn cd’s speelt hij mee.) Nu heeft hij een cd onder zijn eigen naam uitgebracht. De cd  Stop, look and listen is vernoemd naar de band waarin hij in 1991 speelde. In die bezetting , Frenk van Meeteren, zang, gitaar en mondharmonica, Rens van der Zalm, mandoline en Evert Willemstijn, bas, is deze cd opgenomen. Het is een mooie, afwisselende productie geworden, waarop de virtuositeit van de muzikanten goed te horen is. Het grappige is dat ik met al deze muzikanten ook enkele nummers opgenomen heb. Voor bestellingen en meer informatie klik hier.

Reageer

(24-05-06)

OPNAMEN VAN NIEUWE LIEDJES

Binnen een maand, op maandag 19 juni, ga ik nieuwe opnamen maken op de popzolder bij Jorrit den Broeder. De bedoeling is om twee nieuwe nummers op te nemen, Mijn huis is leeg en Iets goeds komt ook onverwacht. Als er tijd over is, wil ik ook nog een niet-akoestische versie van Ik wil maar kan je niet vergeten opnemen. Een unplugged uitvoering van dit nummer staat al op Alles is al eens eerder gezegd en wordt op de live-cd, Variatie op een thema, die hoogst waarschijnlijk volgend jaar uitkomt, gezet.

Reageer

(21-05-06)

JORN PLAS

Afgelopen maandag heeft Jorn Plas een schoolconcert met als titel de wind en het gorgeldier gegeven op de Merlijn, de school waar ik werkzaam ben als muziekleraar. Het was een zeer onderhoudende voorstelling, de kinderen zaten van het begin tot het einde geboeid te luisteren en het leuke was, dat er veel en vaak meegespeeld kon worden door de kinderen zelf. Jorn doet regelmatig mee met opnamen voor mijn cd’s en met mijn optredens, zoals laatst in het vrijtheater. (zie log 28-03-06)

Reageer

(19-05-06)

VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Vandaag is Karin Maryse jarig. Van harte en nog vele jaren !!!

Reageer

(15-05-06)

FOTOREPORTAGE 7 MEI

Voor het zien van de foto's gemaakt op 7 mei in studio Dutone klik hier.

Evert beluistert aandachtig de gedichten.

Reageer

(11-05-06)

OPNAMEN STUDIO DUTONE 7 MEI

Ik heb zojuist de opnamen die Boyd Noorda afgelopen zondagmiddag gemaakt had, beluisterd. Zo globaal gehoord, denk ik dat ongeveer de helft bruikbaar is voor de nieuwe live cd. Vooral over Zij gaat overal altijd ergens naartoe, Cockteaser en Iedereen zou mij willen zijn, waar ik nog geen akoestische versies van had, ben ik erg tevreden. En ook het nieuwe nummer Mijn huis is leeg staat er heel goed op.

Reageer

(08-05-06)

STUDIO DUTONE

7 mei zijn de eerste opnamen voor een nieuwe live cd, die de werktitel variatie op een thema heeft, gemaakt in studio Dutone. In september zal er weer een opname plaatsvinden en vermoedelijk daarna nog één en daarvan zal een selectie op de cd komen. Binnenkort volgt een verslag met foto’s van het optreden voor de live-opnamen op deze site.

Reageer

(05-05-06)

OPTREDEN VRIJ THEATER OP DVD

Het optreden in het vrijtheater van 26 maart staat in zijn geheel op dvd ( zie log 28-03-06). Er is ook een compilatie gemaakt door Guus van iets meer dan 10 minuten. Deze dvd’s zijn via zijn weblog te verkrijgen.

Reageer

(01-05-06)

KONINGINNEDAG

Op Koninginnedag speelden Joost en John  in Delft liedjes op straat terwijl zij zich begeleidden op tamboerijn en ukelele en Amira trad op met haar dansschool. De bellydance foundation gaf op het podium op de markt een mooie show, waarvan ik een uitvoerige fotosessie kon maken.  

Reageer