(26-06-06)

TER NAGEDACHTENIS AAN MAARTEN PRONK

Beluister the lonesome boatman .

Reageer

(22-06-06)

OPNAMEN VAN LIEDJES 03

Afgelopen maandag heb ik 2 nieuwe nummers, Mijn huis is leeg en Iets goeds komt ook onverwacht, en een oud nummer, Pleister op de wonde, opgenomen op de Popzolder. Er werd een mooie basis gelegd door de drums,(Louis), gitaar (Frenk) en de bas (Evert ). Op Laveloze Obsessie werden de instrumentale solo’s gespeeld op keybourd (Klaus), gitaar, mondharmonica (Frenk) en gitaar, mandoline, viool (Rens). Dit keer kwamen alle solo’s op rekening van de sax (Nicko), dat heel bepalend is voor de uiteindelijke sound van de nummers. Als je alvast een stukje van het resultaat wilt horen, klik dan hier voor het beluisteren van een deel van de nog ongemasterde versie van Iets goeds komt ook onverwacht. (zie ook log: 02-06-06 )

Nicko Christiansen op tenorsax

Reageer

(20-06-06)

RAPALJE 10 JARIG BESTAAN

Rapalje is een groep die veel bekende folknummertjes speelt. Omdat zij zeer gedreven kunnen spelen, verwachtte ik een swingend feest in verband met hun 10 jarig bestaan. Helaas had het meer weg van een verplichte receptie met saaie toespraken en tenenkrommende gedichten erbij. Rapalje zelf speelde zo kort mogelijk en op de automatische piloot. Laten we hopen, dat dit geen tendens gaat worden, want het is de dood in de pot voor iedere folkband.

Reageer

(19-06-06)

STRANDDANS 2006

Voor meer informatie: www.stranddans.nl (zie ook log: 26-08-05)

Reageer

(16-06-06)

NIPAH TIJDENS HET ZEEHELDENFESTIVAL

Helaas kan ik zaterdag niet het optreden van Radost zien, omdat ik dan naar een optreden van Rapalje ga, maar gisteren heb ik tijdens het zeeheldenfestival de theatergroep van Nipah kunnen zien. Annemieke, die de groep leidt en ook mijn dansdocent is, wist heel wat mensen onder het publiek op de dansvloer te krijgen. (zie ook log: 31-10-05).

Demonstratie Roemeens door Nipah

Reageer

(14-06-06)

RADOST IN HET ZUIDERPARK

17 juni treedt de Delfse volksvereniging Radost op in het Zuiderpark te Den Haag. Met de theatergroep van Radost danst Jessica Willems mee, die op cd’s en tijdens optredens van mij te horen is als achtergrondzangeres.

Richard en Jessica in Tsjechische klederdracht . (foto: G.de Mari)

Reageer

(12-06-06)

HERHALING UITZENDING RADIO DISCUS

De uitzending van mijn optreden voor Radio Discus wordt deze week tot 17 juni constant om de 3 uur herhaald. De opnamen (één uur lang) zijn met beeld en geluid op www.radiodiscus.nl te zien .

Reageer

(11-06-06)

VERKOUDEN

Hoewel ik de afgelopen dagen geveld werd door een hevige verkoudheid die ook op mijn keel sloeg, hebben de geplande optredens toch doorgaan kunnen vinden.

Optreden tijdens de expositie van Bert Verlaan .

Optreden en interview voor Radio Discus. Bert doet hier zijn zegje over zijn expositie.

Reageer

(07-06-06)

SESSIE IERS

Dinsdag hebben Frenk en ik in Lokaal vredebreuk een sessie Ierse muziek met o.a. enkele muzikanten van Simply Green en met Jessica de Korte gehouden. Het is alweer tijden geleden dat ik in een pub een Ierse sessie heb gespeeld, maar het was leuk om het weer eens te doen.

Reageer

(04-06-06)

EXPOSITIE VAN BERT VERLAAN

Tijdens de opening van de expositie van de schilderijen van Bert Verlaan op 9 juni zal ik een optreden verzorgen. De liedjes die ik ga zingen, zijn een selectie van de nummers die ik de volgende dag bij Radio Discus ten gehore zal brengen, aangevuld met een voordracht van de gedichten uit kringloop van water, de bundel waarvoor Bert Verlaan ook een omslag gemaakt heeft.(zie: expositie van omslagen)

Reageer

(02-06-06)

OPNAMEN VAN NIEUWE LIEDJES 02

Als 19 juni (zie log 24-05-06) de opnamen van de nieuwe liedjes op de Popzolder door Jorrit den Broeder gemaakt worden, doen de volgende muzikanten mee: Frank van Meeteren (natuurlijk) op de elektrische gitaar, Evert Willemstijn, bas en Louis Blonk, drums. Voor het eerst doet ook Nicko Christiansen mee op een instrument, dat nog niet eerder op mijn cd’s te horen was, namelijk  de tenorsax. Hoewel ik al een idee heb over, hoe het geheel zal klinken, ben ik toch benieuwd, hoe uiteindelijk de sound van de nummers zal worden.

Reageer