27--07-06)

WARWICKFESTIVAL 02

Hoewel Karin en ik naar Warwick gelokt waren door optredens van oude bekenden in de folkwereld, waren er verrassend veel nieuwe groepen die het volgen waard zijn. Om er maar even twee te noemen: Llangres, de band die het festival opende. Zij komen uit het noorden van Spanje en spelen een mix van  Keltische instrumentale nummers en eigen werk, gezongen in het Spaans. Mise is een jonge, enthousiaste, Iers-spelende groep. Zij spelen de nummers traditioneel met af en toe invloeden van diverse andere muziekstijlen.

Esther, zangeres van Llangres

Mise

Reageer

(26-07-06)

WARWICKFESTIVAL 01

Afgelopen weekend ben ik naar het Warwickfolkfestival geweest., vooral om veel oude grootheden te zien zoals John Kirkpatrick, Dougie Maclean en de Battlefield Band. Naast dat zij een diepe indruk achterlieten, werd ik ook gegrepen door de Morrisdance-groepen die er optraden en de traditie springlevend hielden. Veel groepen voerden terug naar een oudere traditie, dan zo’n  20 jaar geleden het geval was, toen de Victoriaanse tijd nog steeds een grote stempel drukte op het Morisdance-gebeuren. Het was een feest der herkenning en de herinneringen aan de tijd dat Jessica, Govert, Mik, mijn vader en ik aan Morrisdansen deden, kwamen weer naar boven. Er waren veel verschillende hoogtepunten tijdens het festival en in een andere update volgt hier meer over.

Pecsaetan Morris tijdens het Warwickfestival in 2006

Mijn vader danst mee met het Utrechts Morris Team in 1986

Govert in actie in het Paard in 1987

Reageer

(20-07-06)

IETS GOEDS KOMT OOK ONVERWACHT

Hoewel het waarschijnlijk nog 2 à 3 jaar zal duren voor mijn nieuwe cd met voornamelijk zelfgeschreven nieuwe nummers uit is, heb ik toch alvast een voorlopig ontwerp voor de hoes en een titel voor de cd bedacht. Ik ben benieuwd of deze uiteindelijk hetzelfde blijven.

Reageer

(18-07-06)

WOMEN DRESSED IN RED

Behalve voor de serie, la femme vague, heb ik ook veel foto voor een andere serie, women dressed in red, gemaakt. Dit zijn twee recente foto’s uit die reeks.

Karin ( zuiderstrand)

Aline (stranddans 2006)

Reageer

(17-07-06)

BUIKDANSERES MARJOLEIN

Na de buikdansact met de slang van Ietara moest ik denken aan Marjolein (zie log 09-05-05), die zo’n 10 jaar geleden ook aan buikdansen deed.

Wel heeft ze eens een python vastgehouden, maar tot een buikdans met een slang is het nooit gekomen.

Reageer

(16-07-06)

BUIKDANSERES IETARA

Tijdens een Oriëntaalse braderie in de Paul Krügerlaan hield Ietara, geen onbekende in de buikdanswereld, een fascinerende buikdansshow met een tijgerpython. Voor meer foto’s van deze act klik hier.

Reageer

(15-07-06)

BUIKDANSERES RAVENNAZ

4 foto’s, die ik op Koninginnedag heb gemaakt van Ravennaz tijdens een optreden met de groep Alimah Sameera zijn geplaatst op hun website:Bellydance foundation. De foto’s kan nu ook op mijn site zien als je hier klikt.

Reageer

(14-07-06)

MEREL EN MARYSE

Merel geniet nu al 4 maanden van het leven en kijkt als een tevreden Boeddha de wereld in.

Reageer

(13-07-06)

INTERVIEW

Het interview voor radio 3B lokaal, dat dinsdag werd gehouden, vond plaats in een ongedwongen sfeer. Het is een leuk en lang interview geworden,aangevuld met zang en voordracht en met het draaien van enkele nummers van mijn cd’s.

.....

Interviewer Johan Wiertsma

Reageer

(10-07-06)

RADIO 3B LOKAAL

Morgen, dinsdag 11 juni, wordt er met mij op radio 3B lokaal., de plaatselijke zender van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, een interview gehouden tussen 18:00 en 20:00 u.
Er worden dan ook liedjes van mij gedraaid en ik zal enkele gedichten voordragen . Waarschijnlijk zing ik die avond tevens één of twee nummertjes ‘live’. De zender is ook via internet te beluisteren: radio 3B lokaal.

Reageer

(09-07-06)

SALTY DOG

Salty Dog ( het duo Frank en ik ) sloot afgelopen vrijdag dit seizoen af met een succesvol huisconcert.

Reageer

(06-07-06)

OOGST

Het schooljaar loopt ten einde en ieder jaar is het weer de vraag wat de muzieklessen hebben bijgedragen  aan de ontwikkeling van de kinderen. Op de site: muziekmaaktslim vind je de resultaten van een onderzoek, met als belangrijkste conclusie dat muzikale vorming de intelligentie verhoogt.

Ook de oogst van de kruisaalbessen in  de tuin was dit jaar optimaal.

Reageer

(03-07-06)

W.K. VOETBAL

Het oranjegevoel kan nu snel worden doorgeprikt...

Reageer

( 01-07-06 )

Afgelopen woensdag en donderdag zijn er bij Karin herdenkingsbijeenkomsten geweest voor haar vader, die 25 juni onverwachts overleden is op 78 jarige leeftijd . Er werd ook muziek gemaakt, waar hij veel van hield. Natuurlijk werd ook de lonesome boatman gespeeld, het nummer, dat vrijdag tijdens de uitvaartplechtigheid gedraaid werd.

........

Reageer