.

(22-12-06)

Reageer

(18-12-06)

MOOI MAAR NIET ZO BEDOELD (02)

Deze foto, zo’n 15 jaar geleden analoog gemaakt, is oorspronkelijk niet zo bedoeld. Maar al snel zag ik , nadat de foto ontwikkeld was, dat voor mijn gevoel, juist deze vreemde, originele  ‘uitsnede’ de foto een extra dimensie gaf en dat het een bepaalde spanning opriep.

Later bij een volgende sessie heb ik de foto gemaakt, zoals hij in feite bedoeld was. Maar deze foto is voor mijn gevoel minder en clichématiger .

Wat is jullie mening hierover ?

Reageer

(16-12-06)

MOOI MAAR NIET ZO BEDOELD. (01)

Het nummer Niets is belangrijk heb ik onlangs opnieuw ingezongen. Hoewel de opname qua intonatie nu beter is, vinden velen die ik beide opnamen heb laten beluisteren, de eerste toch mooier. Voor hen is de manier van zingen niet storend, maar zij vinden het juist emotioneler klinken. Hoewel deze opname ook nog de charme van de eerste keer heeft - het werd gelijktijdig met de band gezongen-, denk ik, dat ikzelf uiteindelijk, als de cd gemaakt wordt, voor de tweede kies.
Zo heb ik ook nog de allereerste proefopname, opgenomen in Studio Dutone, van Pa,ik heb nog steeds vragen met alleen gitaarbegeleiding van Frenk van Meeteren. Voor de cd Alles is al eens eerder gezegd is dit nummer later opnieuw opgenomen in de Studio van Radio West met Jorn Plas (gitaar) en Frenk (kena),  maar de oude opname, die twee weken nadat het nummer geschreven is (4 december 2001), gemaakt werd, heeft ook dezelfde charme van de eerste keer, ondanks de soms eigenzinnige timing. Als je dit “collector’s  item” wilt beluisteren, klik dan hier.

Reageer

(14-12-06)

LIED VAN VERLANGEN

Mijn lied iets goeds komt ook onverwacht is een tijdje geleden in de voorselectie voor het event van ongekend talent: Schrijf een Lied van Verlangen en win airplay, gekomen Er zijn nu 3 nummers genomineerd waaruit de winnaar gekozen wordt. Helaas zit iets goeds komt ook onverwacht daar niet bij. Wil je meer erover weten, klik dan hier.

Reageer

(11-12-06)

VROUWEN VLIEGEN IN FORMATIE

Jeroen van Duyn gaat enkele aquarellen maken, die als illustraties bij gedichten dienen. Als uitgangspunt voor de aquarel wordt een foto door mij genomen, gebruikt. Hieronder zie je de foto en het gedicht, waarbij de eerste aquarel gemaakt gaat worden.

Vrouwen vliegen in formatie .
Waarom wil ik vlinders vangen ?
- Concentratie van verlangen ? –
Of leef ik enkel bij hun gratie ?

Je wilt je vleugels laten gelden ;
je vlucht wordt door geen kooi gehinderd .
Ik vind je mooi als je zo vlindert ;
je moet niet zijn wat ik voorspelde .

(c) M.M. Willems

Reageer

(04-12-06)

SINTERKLAAS

Omdat Sinterklaas weer in het land is, heb ik voor de kinderen van de onderbouw een Sinterklaasliedje geschreven; Piet heeft veel gelopen.

Reageer

(01-12-06)

2 NIEUWE OPNAMEN

Voor de cd met als werktitel Iets goeds komt ook onverwacht zijn weer 2 opnamen gemaakt op de Popzolder: het lied niets is belangrijk en de instrumentale medley Ladies Morris, Mel O’Dy en Draaideun. Het was een akoestische, kleine bezetting, maar met een keur aan instrumenten. Rens van der Zalm bespeelde de mandoline, viool en accordeon, Frenk van Meeteren de bouzouki, gitaar en morrisdansstokken, Evert Willemstijn de bas (plukkend en strijkend ) en ikzelf nam de zang en morrisdansbellen voor mijn rekening. Omdat er veel gedubd werd , is het een lange sessie geworden. Hoewel de zang de charme van de eerste opname had, ga ik ditmaal voor het eerst alleen weer terug naar de studio om te kijken of er nog het een en ander aan bij te schaven is.

Reageer