(26-01-07)

CAFÉ FAVORIET

Dinsdagavond heb ik een optreden in Café Favoriet, het café van het LAKtheater te Leiden.Het programma is als volgt:

Café Favoriet gaat dit jaar weer fris van start met een keur aan nieuwe dichters en muzikanten. In de melancholiek getinte gedichten van Lisan Lauvenberg vallen dorps- en stadsleven samen. Jan Sakko, voorheen werkzaam voor de Verenigde Naties in Azië en Afrika, leest voor uit korte verhalen, waarmee hij geregeld in de prijzen valt. En dan de muziek: eenvoudig, puur en soms zelfs experimenteel zijn de nummers van The Weak and the Strong, die afgewisseld worden door de Nederlandstalige liedjes van singer/songwriter Maarten Willems.

De toegang is gratis. zie ook: website LAKtheater

(25-01-07)

3 OPNAMEN OP DE POPZOLDER

De opnamen voor de nieuwe cd maandag de 22ste zijn weer goed gelukt. De sound van de spiegel en dat komt er dan van zijn zo ongeveer geworden als ik had verwacht, maar als de blaadjes vallen heeft een geheel andere sound gekregen. In plaats van een rockbeat heeft het een akoestische tangoachtige begeleiding. Louis niet op drums maar met de claves, Louis niet aan het keyboard, maar net zoals Frenk met de akoestische gitaar. En als extra muzikant, Jorrit de geluidstechnicus met de shaker.

Louis met de claves en Jorrit met de shaker tijdens het oefenen voor de opname.

Reageer

(21-01-07)

PULCHRI

Naar aanleiding van het onderstaande mailtje van Arjan van Gent had ik afgelopen vrijdag opeens een optreden in Pulchri.

Hallo Maarten, wellicht ken je me nog van mijn ontwerp voor jouw dichtbundel. We hebben toen even contact gehad via de telefoon.
Ik heb even een dringende vraag; ik ben inmiddels voorzitter van de sociëteitscommissie van Pulchri en wil je hierbij vragen of je het ziet zitten om morgenavond, vrijdag dus, vanaf een uur of 21.00 enkele nummers van jouw eigen repertoire op te voeren in diezelfde sociëteit?
Een ander optreden wordt verzorgd door Saskia en Maurits en mogelijk nog een accordeonist, maar ook hierbij gaat het om zelfgeschreven Nedederlandstalige nummers.
Tot nu toe was er eigenlijk uitsluitend jazz in de sociëteit en wij willen een nieuw geluid……

Reageer

(20-01-07)

CD-REK

Twee cd’s van mij, Alles is al eens eerder gezegd en Laveloze obsessie zitten in het CD-rek van de Haagse Popserver. Dit betekent dat je op deze site alle tracks van deze cd’s kunt beluisteren, maar je kan ze niet downloaden.
Klik hier voor de tracks van Alles is al eens eerder gezegd.
Klik hier voor de tracks van Laveloze obsessie.

Reageer

(18-01-07)

OPNAMEN POPZOLDER

Maandag de 22ste ga ik drie nieuwe nummers opnemen voor mijn nieuwe cd. De nummers hebben als titel Dat komt er dan van (een rap-achtig lied), Want als de blaadjes vallen (een lied met rock invloeden) en De spiegel (naar een idee van Jeroen van Merwijk).
Natuurlijk doet Frenk van Meeteren weer mee op de gitaar, Louis Blonk op de drums en voor het eerst sinds lange tijd Klaus Kuiper op het keyboard.

Reageer

(11-01-07)

OPTREDEN IN LOKAAL VOOR HET SONGWRITERSGUILD

Op het blog van het Haags Singer/Songwritersguild is o.a. het volgende over het optreden van 7 januari te lezen:

Maybe it’s a little nuts – two Maartens on one evening. But maybe its just a bit amusing. One thing is for sure, it was yet again a sucessful formula for a generous dose of good live music. .......... Maarten Williams kicked it off. I am puzzled as to why he only performs a few times a year. Fantastic Dutch languague songs and amusing melodies ensure a danceable result. Maarten knew how to keep the attention of the audience with a healthy dose of humour. ........

Lees meer over die avond op Denhaagsongwritersguild.

Reageer

(09-01-07)

OPTREDEN IN LOKAAL

Het optreden afgelopen zondag in Lokaal Vredebreuk is succesvol verlopen. Wij (Frenk en ik) speelden als eersten een set van meer dan 40 minuten. Er was een aandachtig luisterend publiek, wat opvallend is voor cafébezoekers. Hierna volgde een optreden van Marten de Paepe en de avond werd afgesloten door the Weak and the Strong. Voor een fotoverslag van de avond zie: fotoverslag lokaal

Reageer

(06-01-07)

LOKAAL ZONDAG 7 JANUARI VANAF 21:00 u

Maarten Willems, een in 1958 in Den Haag geboren rasmuzikant is al 25 jaar muziekmeester op verschillende basisscholen, nog langer is hij al dichter en liedjesschrijver. Na al die jaren heeft hij uiteindelijk in 2001 een cd uitgebracht (Nadien), waarop gedichten, liedjes en melodietjes in het Nederlands te horen zijn. Deze pionier onder de singersongwriters staat garant voor een dijk van een set met fragiele liedjes die staan als een rots.

Deze aankondiging van mijn optreden aanstaande zondagavond in Lokaal is ook te lezen op Denhaagsongwritersguild.

Reageer

(05-01-07)

ABSOLUUT FM

Het nummer Zij gaat overal altijd ergens naartoe is momenteel Promoschijf op de zender ABSOLUUT FM. Dit betekent, dat het een week lang om de twee uur gedraaid wordt. Ook Lege stad blues en Ik kan er niet meer tegen waren al eerder via deze zender te beluisteren. Wil je deze nummers horen, klik dan hier.

Reageer

(02-01-07)

GELUKKIG NIEUWJAAR

2007 is goed begonnen met lekker eten en drinken en veel muziek bij Pascale en Guus.

Reageer