(27-02-07)

SALTY DOG OP DVD

De Demo-DVD van Salty Dog met voornamelijk huisopnamen bij Frank is af. De DVD bevat 16 (fragmenten van) nummers in huiselijke sfeer opgenomen . Van de songs die gisteren op you tube zijn gezet, lopen het geluid en beeld niet synchroon, omdat de format niet met het juiste programma verklein is. Des te meer reden om de DVD Just voor the craic te kopen, want daar doet dit probleem zich niet voor. En dat maar voor slechts € 6,=!

Reageer

(26-02-07)

SALTY DOG OP YOU TUBE

Twee opnamen van de DVD van Salty Dog  "Just for the craic" die vanaf 4 maart te verkrijgen is, zijn al te zien op You Tube. Het zijn weile waile en the wild rover. (klik op de titel van de songs als je de clips wilt zien).
Salty Dog is het duo Maarten Willems en Frank Verlaan dat (Ierse) folkmuziek speelt.

Reageer

(19-02-07)

FOLKBENDE IN GORINCHEM

Dit weekend heb ik zelf niet gespeeld, maar ben ik naar Gorinchem geweest om diverse folkgroepen te horen en om te dansen tijdens de balfolk. Vrijdag traden The Thirsty Dog en Rapalje op in Cafe de Keizer en zaterdag begeleidden OrfeO en Chardon het balfolk. Bij de folkbandjes ligt het accent nog steeds op het Keltische repertoire, maar bij het balfolkdansen hoor je steeds meer Franse volksmuziek, met als gevolg dat het spelen op de draailier sterk in opkomst is. Samen met andere typische folkinstrumenten zoals de harp en doedelzak, wordt hij een vele bandjes bespeeld, maar ook een bas en slagwerk ontbreek haast nergens. Het is tegenwoordig bijna een must om eigen nummers op het repertoire te hebben, terwijl in het verleden het eerder een curiositeit was. Singer/songwriters worden hierdoor een steeds belangrijker onderdeel van de folkscene, dus dat is voor mij een leuke bijkomstigheid. Al met al een geslaagd weekend met gedreven spelende groepen.

Dieb van Rapalje

De Merwede bij Gorinchem

Annelies zingt mee met OrfeO

Reageer

(16-02-07)

WEBSITE BESTAAT AL MEER DAN TWEE JAAR

17 januari bestond mijn site precies twee jaar. Hoewel er minder in mijn gastenboek geschreven wordt, is het aantal bezoekers het afgelopen jaar ongeveer verdubbeld. Er komen meer bezoekers via een link op een andere site bij mij terecht en de site wordt meer bekeken door degenen die mij voor een optreden willen boeken of door degenen die na een optreden nieuwsgierig geworden zijn. Het accent is steeds meer op de muziek komen te liggen, hoewel de gedichten en foto’s nog een belangrijk onderdeel blijven. Er is geen aparte page meer voor de foto’s, maar de pages expositie van omslagen en agenda zijn nieuw.
Suggesties voor verbetering van mijn site blijven natuurlijk altijd welkom.

Reageer

(09-02-07)

 THE FUREYS

Een spetterend optreden op 3 februari van de Furey Brothers met in het voorprogramma de energieke Ierse groep Beoga brachten bij mij hele oude en vrij recente herinneringen naar boven. Davey Athur die ook met de Fureys meespeelde heb ik even gesproken over zo’n 25 jaar geleden dat ik in Ierland een optreden van hun had bijgewoond. In die tijd speelde ik in de groep Gaerowyn. Ook deden dan vaak Paddy en Mossy uit Tralee die in Den Haag  werkten met ons mee. In 1979 speelde ik met Gaerowyn bijgestaan door Paddy die voor zijn vakantie terug in Ierland was in de Anchorbar te Tralee. Dit was de stamkroeg van Paddy, Mossy en Davey waar zij ook vele sessies samen gespeeld hadden. Helaas had Davey al jaren niets meer van Paddy en Mossy vernomen.

Paddy en Maarten in Tralee 1979


Ook heb ik met Niamh gesproken. Van de zomer had ik haar tijdens het Warwickfestival gezien, waar zij veel indruk maakte met haar zang, vioolspel en patchworkrok. Ik had mij voorgenomen een optreden van haar bij te wonen als ze in Nederland kwam, maar het toeval wilde dat zij als nieuw lid bij de jonge formatie Beoga meedeed, zodat ik dit voornemen in ene moeite door waar kon maken.

 

......

Niamh Dunne in Warwick 2006................................................Niamh Dunne in Zoetermeer 2007

Reageer

(05-02-07)

DRIE KEER SOLO

Om wat sneller tot een optreden te komen heb ik besloten om vaker solo te op te treden. Dat is goed bevallen. In korte tijd heb ik drie soloperformances gedaan; in Pulchri, in Café Favoriet en in Café Briljant. Het klinkt op die manier ook heel lekker zowel voor mij als voor het publiek en het smaakt naar meer.

Solo in Café Briljant te Haarlem

Solo in Café Favoriet te Leiden

Reageer