(31-03-07)

QUO VADIS

Voor het eerst heb ik in Amsterdam opgetreden. De artiesten, dichters en muzikanten, op het open podium van het einde van de wereld op de boot Quo Vadis hadden een hoog niveau en het programma was zeer afwisselend. De sfeer was heel ontspannen en gemoedelijk en iedereen had veel respect voor de performance van de ander.

De organisator Volcmar speelde mee met het nummer vrijdagavond op zijn Spaanse doos.

Reageer

(27-03-07)

KMD

Tijdens het open podium van KMD heb ik voor de eerste keer het lied de Spiegel live ten gehore gebracht. Dit nummer heb ik geschreven, nadat ik het theaterprogramma van Jeroen van Merwijk dat kunnen alleen de héle groten bezocht had, waarin hij het publiek uitdaagde een lied te maken naar aanleiding van de regel jij maakt mijn spiegel mooi. Na een tweede keer naar zijn voorstelling geweest te zijn, ben ik na afloop naar hem toe gegaan en heb ik hem de tekst en muziek gegeven. Hij zei dat hij het een heel goede tekst vond.De melodie moest hij eerst nog beluisteren en hij is van plan mij daar later over te mailen.

DE SPIEGEL

De lijst van de spiegel die viel nog wel mee,
maar toen ik er in keek, dacht ik oh nee;
een gezicht dat was zo treurig als wat
en bovendien ook nog ladderzat.
Zo’n spiegel is dus echt niet mooi;
ik denk dat ik hem maar weggooi.
Zo’n spiegel is dus echt niet mooi;
ik denk dat ik hem maar weggooi.

Jij belde mij op en zei dat je kwam.
Was ik het niet al, dan schok ik mij lam
want dat jij zou komen, had ik niet verwacht.
Tranen en bier had ik gemorst vorige nacht.
Hier was het een bende, een grote zooi,
en op de gang die spiegel, echt niet mooi.
Hier is het een bende, een grote zooi,
en op de gang die spiegel, echt niet mooi.

Als ik de zaken vanaf nu goed bekijk,
krijgt een zekere van Merwijk gelijk.
Jij belt bij mij aan, met een kop van hout
doe ik open, ik ben als ijs zo koud.
Maar je glimlach zorgt dat ik ontdooi
en jij maakt zelfs mijn spiegel mooi.
Ja, je glimlach zorgt dat ik ontdooi
en jij maakt zelfs mijn spiegel mooi

.© 2007   M.M. Willems

Reageer

(26-03-07)

OP DEN ENGEL

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens de opening van de expositie in op den engel,Waldeck Pyrmontkade 885, van de schilderijen van Harry van Kleef gespeeld. Harry heeft ook meegedaan met het maken van een illustratie voor de bundel kringloop van water (zie: expositie van omslagen ). De tentoonstelling en voor onbepaalde tijd en er zijn mooie werken van hem te zien en te koop.

Harry van Kleef speelde tijdens de opening voor Noppes (titel van het schilderij achter hem)

Reageer

(19-03-07)

EXPOSITIE VAN BERT VERLAAN

Afgelopen zondag heb ik gespeeld tijdens opening van de expositie van Bert Verlaan. Bert is de afgelopen jaren erg productief geweest en er was dus veel mooi nieuw werk van hem te zien. Het bleek dat mijn repertoire uitstekend geschikt is voor een dergelijke gebeurtenis en ook de geluidsinstallatie die ik pas heb aangeschaft, voldeed prima. Al met al was het een geslaagde dag met veel publiek. Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan de expositie zie:www.sidh-art.com

Bert Verlaan

Reageer

(15-03-07)

STRAATMUZIEK

In het begin van de week heb ik een uurtje op de boulevard van Kijkduin gespeeld. Het was mooi ‘lente’weer en de mensen waren in een goede stemming .Het is voor het eerst van dit jaar en ook voor het eerst sinds lange tijd, dat ik als straatmuzikant viool gespeeld heb, maar het beviel mij uitstekend en ik ben van plan dit jaar weer regelmatig op straat te gaan spelen.

Reageer

(13-03-07)

SEIZOENEN IN DE STAD

In de lente
bloeit de straatmuziek
weer op.

Tegen de winter
sneuvelt de laatste
minirok.

Reageer

(11-03-07)

DRAAGBAAR

Na het succesvolle huiskamerconcert van Frank en mij lijkt even rustig aan het front, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor solo-optredens is in volle gang. Ik ben veel aan het oefenen met de zang en gitaar aangesloten op de geluidsinstallatie. Het belangrijkste is dat alles nu in een keer te vervoeren is, zowel de instrumenten als de installatie (de box weegt minder dan 10 kilo en is gemakkelijk op een karretje of op de fiets te plaatsen).

Reageer

(03-03-07)

ROLAND AC-60

Van de week heb ik een draagbare gitaarversterker gekocht met twee aansluitingen, zodat zowel de stem als gitaar tegelijk versterkt kunnen worden. Daarbij heb ik ook nog een draadloze microfoon gekocht. Het vermogen van de versterker is genoeg voor een kleine zaal, dus als ik ergens solo moet optreden waar geen geluidsinstallatie is, kan ik nu mijn eigen spullen meenemen.

Reageer