(30-05-07)

HAARLEMSE DICHTLIJN

Op zondagmiddag 27 mei 2007 lokte een groep dichters heel poëzieminnend Haarlem naar zich toe met voordrachten uit eigen werk. Op die datum werd voor de derde keer de Haarlemse Dichtlijn gehouden, op enkele historische plekken in de binnenstad.
Ik was één van de ongeveer 60 dichters die hieraan meedeed.
Ook dit jaar werd van iedere deelnemende dichter een gedicht in een boekje opgenomen. Deze bundel was bestemd voor de bezoekers (tegen een kleine vergoeding) als herinnering aan hun dwaaltocht langs de Dichtlijn.
Het gedicht van mij dat hierin opgenomen is, was Is tijd en plaats belangrijk…
Een herziene versie van dit gedicht komt in Tenslotte wint de liefde te staan.

Met een bootje over de Spaarne kon men naar de locatie komen, waar ik samen met 8 andere dichters een voordracht hield, de Molen de Adriaan.
Er werden 5 verschillende voordrachten gehouden, elke keer een andere wanneer de boot weer nieuwe toehoorders bracht. Naast gedichten heb ik enkele liedjes ten gehore gebracht, dat erg op prijs werd gesteld door het publiek. Ook op de boot werd er voorgedragen en gemusiceerd.

Reageer

(28-05-07)

TENSLOTTE WINT DE LIEFDE (03)

Inmiddels is Jeroen weer teruggekeerd naar Frankrijk.Hij gaat zich nog buigen over de illustratie bij het gedicht Is tijd en plaats belangrijk.... Het is namelijk de enige aquarel dat horizontaal afgedrukt moet worden en daarom gaat hij kijken of hij een verticale afbeelding erbij kan maken. Ik heb nu 49 gedichten voor de bundel geselecteerd en het hele boekwerkje zal zo’n 65 bladzijden gaan bevatten.

Reageer

(21-05-07)

TENSLOTTE WINT DE LIEFDE (02)

Vanaf morgen is Jeroen van Duyn een weekje voor vakantie in Nederland. Dat komt goed uit, want het aantal gedichten en illustraties en de volgorde voor de dichtbundel Tenslotte wint de liefde  heb ik zojuist bepaald en ik heb een proefexemplaar uitgeprint. Jeroen kan er nu ook even zijn licht over laten schijnen en binnen afzienbare tijd, in ieder geval voor de zomervakantie, kan de bundel uitgegeven worden, zodat ik in het begin van het nieuwe seizoen een boekpresentatie kan houden tijdens een van mijn voordrachten.

Reageer

(14-05-07)

TREEHUT

Na mijn optreden in de Treehut afgelopen vrijdag, heb ik ook een optreden van Paul O’Brien gezien Hij had juist een cd als Ierse singer/songwriter gemaakt, waarvan hij enkele mooie nummers live bracht. Er was voor mij een zekere feest der herkenning, omdat wij allebei in de Ierse folkwereld actief zijn en nu ernaast verder gaan als singer/songwriters. Voor meer info over deze cd, Songs From The North Lotts, zie www.paulobrien.eu

Paul O'Brien in de Treehut

Reageer

(07-05-07)

TENSLOTTE WINT DE LIEFDE 01

"In 2008 wil ik een officiële dichtbundel met een selectie van rond de 40 gedichten van mij uitgeven. De illustraties worden gemaakt door Jeroen van Duyn." schreef ik 21-11-06 op mijn log. De 5 aquarellen van Jeroen zijn nu af en ik heb zo'n 30 oude en 10 nieuwe gedichten geselecteerd voor deze bundel met als werktitel Tenslotte wint de liefde. Het plan om dit jaar een live-cd te maken, komt even in de ijskast terecht, dus het vervaardigen van de bundel is het eerste project waaraan ik ga werken. Misschien komt de bundel dan dit jaar al uit.

Aquarel van Jeroen van Duyn bij het gedicht vrouwen vliegen in formatie

Voor de foto en het gedicht dat bij deze aquarel hoort zie log 11-12--06 Archief december 2006

Reageer

(04-05-07)

VOOR SEM

Ik wou dat ik dat kon;
vliegen naar de zon.
Met vleugels op mijn rug
vlieg ik door de lucht
en maak een zonnevlucht,
daarheen en ook weer terug.

Reageer