(29-10-07)

AFGELOPEN WEEKEND

Zaterdag ben ik naar de Gothic en Fantasy Beurs in Rijswijk geweest. Daar zag ik een spetterend optreden van Rapalje en Faun.

Een Faun


Ook heb ik er bijzonder uitgedoste personages gefotografeerd.

zie ook: www.scarlet-mary-elisabeth.nl

Zondag had ik een optreden in het gebouw van KMD. Het geheel stond in het teken van mijn nieuwe dichtbundel Tenslotte wint de liefde. Ik heb de gedichten die geïllustreerd waren, voorgedragen en enkele bijpassende liedjes gezongen.

De aquarellen als illustraties in de dichtbundel Tenslotte wint de liefde gekopieerd op A3 formaat op het podium van KMD

Daarna naar het eerste balfolk te Den Haag in Musicon gegaan. Het was georganiseerd door Guus en Pascale en de opkomst was overweldigend.

Dansinstructie van Wen en Pascale

Reageer

(25-10-07)

RUIJS IN DE KLUIS

Vandaag ben ik naar Ruijs in de kluis geweest waar Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk, te gast was en geïnterviewd werd door Gerard van den IJssel. In de uitnodiging stond o.a.:
   
Een informele ontmoeting van muzikanten, programmeurs, producers,
popjournalisten, organisatoren en andere spelers in de Haagse muziekscène.

Huub van der Lubbe zal aan het einde tijd vrijmaken om een aantal
demo’s te beluisteren en van commentaar te voorzien. Neem dus je
eigen demo’s en cd’s mee!

Ik had daarom een demo met de track “Geef me mijn tijd terug” meegenomen. Er waren 7 cd’s van Haagse muzikanten in een half uur tijd te beluisteren. Van mijn cd werd het eerste coupletje en het refrein gedraaid. Huub vond het een goed lied ook qua opbouw, met een duidelijke thematiek Wel vond hij dat ik wat vrijer moest proberen te zingen. Jammer dat De Dijk praktisch geen covers speelt, want ik had Huub van der Lubbe dit nummer graag willen horen zingen.

Huub vab der Lubbe zong twee mooie liedjes met alleen gitaarbegeleiding

Reageer

(22-10-07)

REVARTOUR

Gisteren heb ik tijdens de RevARTour in Marcello’s galerie Haags optreden. Het is een locatie waar mijn performance goed tot zijn recht komt. Van andere artiesten uit de buurt, die ik van verschillende andere gelegenheden kende, heb ik ook een optreden dit weekend bezocht. Uit de tijd dat ik in Branoul als dichter optrad, kende ik René Schwab, mede presentator en dichter van S.L.A.G. Hij speelde met Echtûh Mannûh in de Klarist.  Een oud-collega met wie ik samen maandsluitingen op een school muzikaal heb ondersteund, Kees van Venetië, kwam daarna met zijn band Spin Off. Frans de Leef van het Zwingcafé kende ik sinds het Haags songfestival en Nathalie Hagen van de band Natha Lee is medelid van het Haags singer/songwriters guild. Alleen miste ik bandjes uit de folkscène van wie leden in de wijk Regentes-Valkenbos wonen, zoals Bobander en Simply Green. RevARTour is een mooi initiatief en dit festival  kan wellicht uitgroeien tot een belangrijk wijkgebonden festival met een grote aantrekkingskracht ook voor publiek van buiten de wijk.

Natha Lee: swingend

Zwingcafé: gezellig

Echtûh Mannûh: humoristisch

Spin Off : mooi

Reageer

(20-10-07)

ANTIQUARIUM BEN DR BOOK

De dichtbundel  Tenslotte wint de liefde is nu ook te koop in Antiquarium Ben dr Book,
Franklinstraat 95, op de hoek van de Weimarstraat. Omdat de boekverkoper twee weken lang het thema poëzie onder de aandacht wil brengen en omdat ik morgen enkele gedichten uit deze bundel tussen de liedjes die ik ten gehore ga brengen, zal voordragen in galerie Haags als onderdeel van de revARTour, staat hij in de etalage.

Reageer

(14-10-07)

HUISCONCERT

Gisteren heb ik bij Karin een huisconcert gehouden. Het was de eerste keer dat ik alleen, dus zonder begeleidingsband, een avondvullend programma heb verzorgd. De reacties waren uitsluitend positief en het is daarom voor herhaling vatbaar. Bovendien kan het een begin zijn van een serie huisconcerten met als titel tenslotte wint de liefde. Want dit programma is zeer geschikt voor een klein luisterpubliek in een intieme sfeer. En gezien het succes van bijvoorbeeld dichter aan huis en live in the livingroom kan het makkelijk aansluiting vinden bij deze trend.

Reageer

(07-10-07)

EETCAFÉ DE VREEMDE EEND

In eetcafé De vreemde eend, waar je lekker kunt eten en de cappuccino uitstekend is, heb ik zaterdagmiddag een muzikaal kinderprogramma verzorgd. Het publiek bestond voornamelijk uit peuters, maar het programma is geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De meeste liedjes, die aan elkaar gepraat worden door de brieven die een postbode moet bezorgen, zijn te vinden op de cd ‘Ik zeg hallo’. Karin heeft tijdens de voorstelling een verhaal voorgelezen. Het geheel sloeg erg aan op 8 december ben ik weer in De vreemde eend.

Slimmie de Slang deed ook mee

Reageer

(03-10-07)

KINDERBOEKENMARKT

Vandaag tijdens de kinderboekenmarkt van de Montessorischool Leidschenveen zijn er 25 cd’s “Ik zeg hallo” verkocht. Ik had een box van 25 stuks mee genomen, maar de belangstelling was zo groot, dat ik snel uitverkocht raakte. Gelukkig heb ik nog enkele cd’s voorradig, maar het ziet er naar uit, dat ik binnenkort een nieuw oplage moet laten persen . Voor meer info over de cd "Ik zeg hallo" zie: www.muziekmeester.maartenwillems.nl

.

Reageer