(24-01-08)

RADIO 5

De uitzending van de Club van 100 op radio 5 van 21 december 2007 is nu terug te beluisteren via deze link: Clubradio 21/12/ 2007 onder "Het verhaal van het meisje Tiba". De ouders van Tiba worden geïnterviewd over hun dochter, die al op zeer jeugdige leeftijd ingrijpende operaties heeft moeten ondergaan. Als intermezzo van het vraaggesprek speel ik 4 keer een liedje.

Reageer

(16-01-08)

RADIO TONKA

OP 15 januari van 00:00 tot 02:00 presenteerde Hubert Radio Tonka. Hij had Eva, Govert en mij te gast.Het eerste uur werd Eva geïnterviewd en zij speelde twee nieuw geschreven, gevoelige, nummers terwijl zij zichzelf voor het eerst op gitaar begeleidde. Het tweede uur van 01:00 tot 02:00 werden Govert en ik geïnterviewd en ik heb 4 van mijn liedjes ten gehore gebacht. Met drie van deze speelde ook Govert mee op de lepels. Het programma is terug te beluisteren op de website Vleesch noch visch . Het is een gezellige, onderhoudende uitzending geworden.

Reageer

(14-01-08)

DE NOTEKRAKER

De Montessorischool Leidschenveen, waar ik als muziekleraar werkzaam ben, heeft 2007 afgesloten met een bewerking van de Notekraker. Er werd een stukje over geplaatst in het krantje, een huis-aan-huis blaadje. Hier kan je het lezen.

Reageer

(13-01-08)

LOKAAL AFGELOPEN ZONDAG

Ook Dries, de barman van lokaal heeft een stukje over het optreden van 6 januari geschreven voor DHSG (Den Haag Songwriters Guild):

"Zondag weer de 1e Singer-Songwriters avond van het nieuwe jaar. Kat had ook nu weer een stel prachtige muziekanten uitgenodigd.
De 1e die het podium betrad was MAYUMI. Ze startte rustig en begeleide zichzelf op piano. De stem deed denken aan B jórk, maar ze had wel een heel eigen sound en stemgeluid. Mooi speels pianospel en dito teksten.
VINCENT was de volgende. Net als Mayumi komt ook hij uit Utrecht. Mooie treurige liedjes, begeleid zichzelf op gitaar en heeft een hoog en hees stemgeluid. Zingt soms wat ingehouden maar dat maakt het tegelijk ook spannend en boeiend.
De laatste artiest van deze avond is een bekende uit Den Haag: MAARTEN WILLIAMS. Naast muziek maakt hij ook gedichten. Hij komt een beetje Jaap Fischer-achtig over, met leuke sarcastische Nederlands talige teksten.
Wel was het iets rustiger dan verwacht deze avond. Helaas voor de artiesten, maar wel begrijpelijk na zo’n week vol bijeenkomsten, feestjes en partijtjes voor de meesten van ons."

Reageer

(12-01-08)

V.P.R.O. 3VOOR12 LOKAAL

Ron van Varik heeft een verslag van het optreden in lokaal voor V.P.R.O. 3voor12 Den Haag gemaakt. Hieronder staat het gedeelte dat over mijn performance gaat:

"Getooid met hoed is de Haagse Maarten Willems een uitstekende hekkensluiter. Hij wisselt zijn liedjes af met gedichten uit zijn in eigen beheer uitgebrachte dichtbundel. De liedjes zijn Nederlandstalig en bij tijden doorspekt van een soort van cynische humor. Hij weet niet alleen de lachers op de hand te krijgen. Het lukt zelfs om de bezoekers van het lokaal tot een samenzang te verleiden hetgeen opvallend goed lukt. Veel te snel is het optreden, dat duidelijk naar meer smaakt, afgelopen maar gelukkig is er zondag opnieuw een singer songwriteravond in Lokaal Vredebreuk in de Papestraat. Het HPC winterfestival is op zaterdag 23 februari in het Haags Pop Centrum." '

Voor het lezen van het verslag klik hier, voor het bekijken van alle foto's klk hier.

Reageer

(08-01-08)

Op de zondichtmiddag bij Adré Stek heb ik veel oude bekenden ontmoet uit de tijd dat ik door S.L.AG. regelmatig werd uitgenodigd om dichtvoordrachten te houden. ’s Avonds speelde ik in Lokaal voor een enthousiast luisterpubliek, dat mij aardig op dreef vond. Foto’s zijn te zien op de site: Lokaal Vredebreuk Ron de Popfotograaf heeft ook een fotoverslag gemaakt voor V.P.R.O. 3 voor 12 Den Haag.

(c) Ron van Varik, de Popfotograaf.

Reageer

(01-01-08)

VOORNEMENS 2008

Mijn voornemen op artistiek gebied is, simpel gezegd, gewoon doorgaan. Aan de nieuwe cd Iets goeds komt ook onverwacht zal verder gewerkt worden en er zullen wat opnamen gemaakt worden voor een nieuwe kindercd. Deze cd zal zo’n 20 nummers met tenminste 5 zelfgeschreven liedjes bevatten en ongeveer een half uur speeltijd hebben. In ieder geval ga ik dit jaar met Frenk van Meeteren op de popzolder De vreemde eend  voor deze cd opnemen en voor Iets goeds komt ook onverwacht het meezingliedje Zo mooi kunnen slechts meisjes zijn. De verwachting is dat de cd begin 2009 uitkomt. Wanneer de kindercd klaar zal zijn, heb ik nog niet zo voor ogen. Het aantal optredens wil ik proberen te stabiliseren en er zullen nog wat fotosessies volgen, te meer Jeroen van Duyn aquarellen gaat maken bij oude en nieuwe gedichten. Pascale de Mari, maakt en heeft al enkele vertalingen van de gedichten gemaakt, en de idee is om een uigave te maken met enkel door aquarellen geïllustreerde gedichten met de franse vertaling erbij. Hoe het een en ander vormgegeven gaat worden, zal te zijner tijd bekeken worden.

Reageer