(30-05-08)

TWEE NUMMERS OPGENOMEN

Maandag heb ik twee nieuwe nummers voor de cd Iets goeds komt ook onverwacht op de Popzolder bij Jorrit de Broeder opgenomen. Twee nummers met qua tekst en melodie een geheel eigen karakter; Zo mooi kunnen slechts meisjes zijn, een up-tempo meezinger en Fietswiel, een rustige ballade. Frenk van Meeteren (gitaar), Evert Willemstijn (bas) en Niko Christiansen (sax) voelden de sfeer goed aan en zetten voor elke nummer een passend soundje neer, dat door Jorrit mooi werd vastgelegd.

Reageer

(27-05-08)

KULTING HARDERWIJK

Voor het eerst heb ik versterkt op straat gespeeld. Dat gebeurde tijdens Kulting Harderwijk afgelopen zaterdag. Ik had enkel een headset en een lichtgewicht geluidsboxje waarin ik ook mijn gitaar kon inpluggen extra nodig. Ik kwam net boven de winkelende menigte uit en kon zo de aandacht van het geinteresseerde publiek trekken.

Optreden in de Academiestraat

Het publiek in de Luttekepoortstraat deed enthousiast mee

Reageer

(23-05-08)

VIOLA DA GAMBA

Dinsdag heb ik in een tweede hands winkel een tenor/ bas viola da gamba gekocht die Govert voor mij heeft opgehaald, omdat ik die dag moest werken en ik was bang dat het instrument de volgende dag aan een ander verkocht zou zijn. Het is niet helemaal duidelijk of het wel een viola da gamba is, maar daar lijkt het instrument nog het meeste op. Het is een  6 snarig strijkinstrument en  heeft de grootte van een cello. Het heeft een eigen, simpele vorm en het is zeker geen oud en/of professioneel gebouwd instrument. Maar al met al heeft het een toch wel een mooie, warme klank. Ik ben drie dagen hard erop aan het oefenen. Gelijk toen ik de viola da gamba ging stemmen brak de hoogste snaar, omdat ik hem een toon te hoog wilde stemmen. Gelukkig woonde de virtuoze gambist Ernst Stolz in mijn buurt en hij heeft mij een oude snaar gegeven zodat ik voorlopig weer verder kan.

Viola da gamba naast de viool

Reageer

(19-05-08)

MUZIEKAFDELING BIBLIOTHEKEN

De cd Ik zeg Hallo is al in meer dan 50 bibliotheken te leen.

Ria Warmerdam schreef er de volgende aanbeveling bij:

28 kinderliedjes van Meester Maarten, een onderwijzer gewapend met een gitaar, een Haags accent en een flinke dosis vrolijk stemmende energie. Maarten Willems (1958) geeft al zo'n 25 jaar muziekles op verschillende basisscholen en hij weet met zo veel ervaring precies wat aanslaat bij jonge kinderen. Eenvoudige melodieën met kleine vocale grapjes die uitnodigen om mee te zingen. Het aantrekkelijke aan deze liedjes is de leuke begeleiding (combo) met veel beeldende geluidjes (sissende slangen, plokkende wangen etc.). De muziek is niet kinderachtig, vaak zelfs gebaseerd op traditionals (blues, volksliedjes, zeemansliedjes etc.). De teksten zijn van bekende liedjesschrijvers als Herman Broekhuizen, Willem Wilmink, Dolf Verroen en van Meester Maarten zelf. Met titels als Dank je lekker - Eet meer fruit - Abrikoos, deksel op de doos - Iedereen moet nu gaan staan en De heks. Een geheid succesnummer bij kinderen vanaf een jaar of 4. Zelfs volwassenen zouden de cd meerdere keren achter elkaar kunnen horen zonder geïrriteerd te raken door het zeurderige simplisme, dat bij kinder-cd's nog wel eens de boventoon voert.

Reageer

(13-05-08)

HAARLEMSE DICHTLIJN

Tijdens de Haarlemse dichtlijn op 11 mei heb ik drie voordrachten gehouden in de Vishal. Elke voordracht sloot ik af met een liedje. De gedichten van ongeveer 60 dichters die meededen met de Haarlemse dichtlijn zijn opgenomen in een bundeltje. Het is een mooie bundel geworden, leuk om door te bladeren als herinnering aan dit bijzondere evenement .

Rose Rodrigues Pereira droeg gedichten voor als voorschot op de presentatie van haar dichtbundel op 25 mei.

 

Het lied Obsessie als afsluiting van de tweede voordracht in de vishal.

Reageer

(12-05-08)

MORRISDANSEN IN DELFT

Zaterdag waren er optredens van de Morrisdansgroepen Stone the Crow, the Maids of the Mill en het Utrecht Morris Team in Delft te zien. Vele bekenden van mij deden hieraan mee.

Reageer

(11-05-08)

NIGHT OF THE SINGING POETS

Afgelopen donderdag werd in het Tricky Theater de een na laatste show van het radioprogramma Night of the Singing Poets gehouden. Merel Moistra bracht als presentatrice weer een wervelde,goed lopende show. Zij begon met een gevoelig Nederlandstalig liedje. Ik was een van de gasten samen met de singer-songwriters, Channah, Renee Stevense en Edwin, de leadzanger van Leave. Ieder kreeg een kwartier de tijd om een deel van zijn of haar repertoire te laten horen. Alle optredens waren heel onderhoudend en kwamen ook dankzij de goede sfeer in het theater goed tot hun recht. Al met al is het daarom erg jammer dat volgende maand de laatste show wordt uitgezonden. Maar Merel heeft gelukkig genoeg nieuwe plannen voor de toekomst.

Channah tijdens de soundcheck.

Merel Moistra kondigt mijn optreden aan.

Renee gebruikt haar bas als een gitaar.

Edwin werd de overtuigende winnaar van de popquiz

Reageer

(06-05-08)

5 MEI FESTIVAL

Tijdens het 5 Mei Festival werd het eerste exemplaar van het boek ‘De Vrede van Den Haag’ overhandigd aan burgemeester van Aartsen. In dit boek staan verhalen van Hagenaars die daarmee uiting geven aan hun gevoel bij begrippen als vrede en vrijheid. Ook mijn verhaal Is de oorlog begonnen ? is hierin gepubliceerd. Tijdens de presentatie lazen 6 schrijvers hun verhaal voor. Jeroen de Vos wist het publiek te boeien met zijn verhaal Nog niet het minste idee.

Angelique Pronk leest haar verhaal, Zondag, voor.

Reageer

(04-05-08)

OPTREDEN IN MN SCHOONMOEDER

Dennis Wijmer, Erik Bevaart , Debbie van den Bergh, Karel Kanits, Hans Prins, Victor Meijer, Logzwerver en ik met als begeleider Frenk van Meeteren traden deze zondag op in Mn Schoonmoeder. Stuk voor stuk goede performances in een gemoedelijke sfeer. Debbie viel op, niet alleen doordat zij de enige vrouw was die een voordracht hield, maar vooral door een goed verteld persoonlijk verhaal.

Na afloop werd er nog een sessie gespeeld op het terrasje.

Reageer

(01-05-08)

GETEKEND

Tekening gemaakt door Wim van der Hoeven tijdens het huisconcert bij Karin

Reageer