LOG

(22-10-09)

JOERI WOONT OP KAMERS

Joeri is op 3 oktober in Rotterdam op kamers gaan wonen. Mijn huis is nu wel erg stil geworden.

Joeri speelt een afscheidswijsje.

Reageer

(18-10-09)

HALIBO

Tijdens de Haagse literaire borrel (Halibo) afgelopen vrijdag heeft Henk Dorrestijn weer dezelfde liedjes laten horen: Het mes en Weet je nog. Ik begeleidde hem daarbij met de gitaar. Annick, Robert-Jan Rueb en Frans de Leef waren enkele van de aanwezigen die columns voordroegen. Frans bracht nog een primeur door het refrein van een nieuw Haags lied aan te leren. Het was een drukbezochte Halibo, de eerste van het nieuwe seizoen.

Reageer

(12-10-09)

TREEHUT

Afgelopen vrijdag heb ik in de treehut gespeeld. Omdat er ook Engelstalig publiek aanwezig was, was het een soort warming-up voor mij voor mijn optreden in Schotland. Voor degenen die de teksten niet verstonden, kwamen de emoties die in de liedjes geuit werden, goed over. Tevens heb ik een nieuw lied, nu je weggaat, voor het eerst ten gehore gebracht.  Ook begeleidde ik Henk Dorrestijn bij twee nummers op de gitaar.  Het is een sfeervolle avond geworden.

Samen met Henk Dorrestijn

Reageer

(17-09-09)

VORKGEDICHT

Mijn gedicht lippendienst maakt onderdeel uit van de Slow Folk Expositie.
Het gedicht staat bij de kunstkaart getiteld Hug me like a fork (zie slowfork.nl )
Vrijdag 18 september vindt in Amsterdam de opening van de expositie plaats. Helaas ben ik dan verhinderd.

Reageer

(15-09-09)

HUISCONCERTEN OP YOU TUBE

Er is een nieuw You Tube- account: Huisconcert Karin. Hierop zijn onder andere diverse filmpjes te zien van huisconcerten die ik daar gegeven heb; Solo, samen met Frenk, Lenneke, Jorn, Frank, Govert, Pascale en Guus. Ook speelde ik sessie met verschillende muzikanten zoals Daithi Rua en Sarah McQuaid.

Reageer

(14-09-09)

EMMA'S HOFTOUR

13 september heb ik een huisconcert gegeven in de Galileïstraat in het kader van Emma's Hoftour. Het is een geweldige middag geworden met een fantastisch luisterpubliek en met een zeer attente gastheer en gastvrouw. (Voor een impressie zie het filmpje hieronder.)

 

De klokken van de Beeklaan gezongen tijdens de Emma's Hoftour.

Reageer

(09-09-09)

SESSIE MET DAITHI RUA

Afgelopen zondag gaf Daithi Rua een huisconcert bij Karin. Het was een groot succes. Zijn stem en gitaarspel kwam akoestisch heel goed tot zijn recht en dit was te merken door de enthousiaste reacties van het publiek. Omdat er nog vele concerten bij Karin thuis zullen volgen, is er nu een nieuwe website gebouwd: (zie Huisconcert Karin.) Na afloop speelde Daithi Rua, Pluim enkele gasten en ik tot in de kleine uurtjes een sessie met elkaar. (Voor foto’s zie fotoverslag Daithi Rua.)

Reageer

(19-08-09)

FILELIED

Ik had er blijkbaar nog niets over op mijn log gezet, maar een tijdje terug (na even gebladerd te hebben in mijn agenda  blijkt het op 11 juni geweest te zijn), heb ik bij Marcel de Boer het filelied en Leidschenveen, daar moet je heen, opgenomen. Met Frenk op de gitaar, bas en mondharmonica en Louis op de drums en voor de speciale effecten. Beide nummers had ik gemaakt voor de wedstrijd. Het lied over Leidschenveen voor de verkiezing van de stadstroubadour van Den Haag, waardoor ik mede finalist werd, en het filelied voor Ongekend talent. Vandaag kreeg ik te horen dat mijn filelied niet de finale van de contest van Ongekend talent voor het schrijven van het nieuwe filelied gehaald heeft. ( Beluister hier het filelied )

Reageer

(09-08-09)

TERUG UIT FRANRIJK

Ik heb samen met Karin een rustige vakantie bij Jeroen en Cecile in de Morvan gehouden. Wel veel mooie foto’s gemaakt. Met Jeroen heb ik wat foto’s die ik in Den Haag heb genomen, bekeken en we hebben de foto’s van de sessie die ik van Michelle aan de zee in het paarse buikdanskostuum van Marjolein heb geschoten, uitgekozen als onderwerp voor de aquarel die Jeroen gaat maken voor de omslag van een nieuwe dichtbundel van mij.

Michelle aan zee

Reageer

(09-07-09)

OPTREDENS 5 JULI

De Gouden Pet

Op zondag 5 juli organiseerde stichting Muziekfestivals Leiden het 23e straatmuzkantenconcours De Gouden Pet. Tijdens het festival werden werd op 18 straathoeken rondom de Hooglandse kerk in Leiden gemusiceerd. Koren, close harmony groepen, folksingers met een gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon, rijp en groen talent lieten zich horen aan een zeer enthousiast publiek. Ook Lucky Spoons (Frank, Govert en ik) deed dit jaar weer mee.

Aan het eind van de dag koos de jury zes finalisten: Theodora de Rooiebal, Mama Roux, De Softies, Babes in the Grass, Ed en Luc en Blaas of Glory. Deze acts speelden twee nummers voor het massaal opgekomen publiek op het Hooglandsekerkplein. Vervolgens kozen de jury en publiek de Blaas of Glory tot winnaar van de Gouden Pet is, 2e werd Mama Roux en 3e Ed en Luc

Grande Finale Zondichtmiddag aan huis

Ondertussen was ik al naar Den Haag afgereisd voor het bijwonen van het laatste deel van de grande finale van de zondichtmiddag bij André Stek. Daar speelde ik als blijk van waardering op de gitaarbanjo die ik van Tine den Boer had gekregen, Kom maar hier mijn liefste en later op de gitaar als begeleiding, Tussen ons is glas, waarvan de tekst in de verzamelbundel is opgenomen en de meezinger Ik wil weg. Tot slot probeerde Henk Dorrestein twee van zijn pas ingestudeerde liedjes uit, die ik instrumentaal begeleidde.

Reageer

(30-06-09)

KLEIN KOORENHUIS KLEINKUNST FESTIVAL

Tijdens het open podium van het Klein Koorenhuis Kleinkunst Festival in theater Pepijn te Den Haag heb ik een kort optreden gedaan.

Alle acts waren zeer onderhoudend, ik noem er een paar van.

Henk Dorrestein opende in zijn eentje de avond omdat Rene Schwab ziek was. Als enige echte man redde hij zich uitstekend. Met hem samen ben ik enkele van zijn liedjes aan het instuderen (Henk, zang en ik op de gitaar )

Maartje de Boer, een expressieve accordeoniste .

Jim Keulemans, een oude imponerende jongeheer.

Debby en Karel waren weer lekker bezig.

En tot slot een cabaretier die niet voetballen kon.

Reageer

(22-06-09)

SUMMERFOLK 19 JUNI

Voor het eerst werd bij Karin dit jaar Summerfolk gehouden. Verschillende folkzangers of folkbands in kleine bezetting, treden in de huiskamer voor elkaar en een klein publiek op en daarna is er gelegenheid om met elkaar sessie te spelen. Gezien het succes van de avond en het enthousiasme waarmee dit initiatief ontvangen werd, zal het zeker niet de laatste keer Summerfolk geweest zijn. Dit keer traden op: Guus en Pascale van Les Canards, Govert, Frank en ik van Lucky Spoons en als afsluiter Jan-Erik, Lenneke en Frenk van King’s Galliard en ook van Yuyachifca omdat dit de naam van de band is waarin zij Zuid- Amerikaans spelen, en zij lieten tot slot iets van dit repertoire horen. Na afloop was er een zeer spontane sessie en hiermee eindigde diep in de nacht de eerste Summerfolkavond.

Les Canards et moi

Govert en Frank van Lucky Spoons

Jan-Erik, Lenneke en Frenk van King's Galliard

Reageer

(08-06-09)

CAMUZ

Zaterdag 6 juni organiseerde Theo van Rijn een voordrachtmiddag in theater Camuz.

Over mijn optreden schreef hij:

Als laatste voor de pauze kwam dichter/zanger/gitarist Maarten Willems het podium op. Voor hem was het absoluut geen debuut en ik heb hem al een aantal keren eerder mogen beluisteren tijdens de maandelijkse Haagse Literaire Borrel (HaLiBo). Hij zorgde voor een zeer gewaardeerde afwisseling door zijn optreden zingend en met gitaar voor het voetlicht te brengen. Hij speelde drie korte en leuke nummers, waar bij stem en instrument versmolten met elkaar. Toen het applaus verstomde, kondigde Trudy op ludieke wijze de pauze aan.

(Voor het gehele verslag zie: Hyves Theo )

Reageer

(03-06-09)

PINKSTEREN  

Tijdens het Pinksterweekend heb ik veel optreden gehad. Zaterdag voor Kulting Harderwijk. Het betrof een festival waar ik buiten moest spelen, maar dat was door het buitengewone mooie weer zeer aangenaam. Ik stond op drie verschillende locaties, voor de bibliotheek, voor de wereldwinkel, waar de ontvangst erg goed was, en voor een Italiaanse bistro, waar ik ook nog even een sessie met twee klarinettisten heb gespeeld. Zondag droeg ik enkele gedichten voor en zong ik liedjes tijdens de Haarlemse dichtlijn in café In Den Swarte Hondt.
Op de tweede Pinksterdag speelde ik samen met Frank (Salty Dog)  tijdens zijn verjaardag wat folknummertjes op de viool en tinwistle. En die avond was ik na twaalven te horen op Radio Tonka met mijn gedicht Is tijd en plaats belangrijk.

In Harderwijk voor de bibliotheek

In Haarlem in de Vishal stadsdichteres Sylvia Hubers

Reageer

 

 

 

 

Gastenboek

Archief juli 2009

Archief juni 2009

Archief mei 2009

Archief april 2009

Archief maart 2009

Archief februari 2009

Archief januari 2009

Archief december 2008

Archief november 2008

Archief oktober 2008

Archief september 2008

Archief augustus 2008

Archief juli 2008

Archief juni 2008

Archief mei 2008

Archief april 2008

Archief maart 2008

Archief februari 2008

Archief januari 2008

Archief december 2007

Archief november 2007

Archief oktober 2007

Archief september 2007

Archief augustus 2007

Archief juli 2007

Archief juni 2007

Archief mei 2007

Archief april 2007

Archief maart 2007

Archief februari 2007

Archief januari 2007

Archief december 2006

Archief november 2006

Archief oktober 2006

Archief september 2006

Archief augustus 2006

Archief juli 2006

Archief juni 2006

Archief mei 2006

Archief april 2006

Archief maart 2006

Archief februari 2006

Archief januari 2006

Archief december 2005

Archief november 2005

Archief oktober 2005

Archief september 2005

Archief augustus 2005

Archief juli 2005

Archief juni 2005

Archief april en mei 2005

Archief januari t/m maart 2005