(29-12-10)

JAAROVERZICHT 2010

Op artistiek en creatief gebied waren er voor mij afgelopen jaar twee belangrijke gebeurtenissen: De cd met kinderliedjes Dans eens op de ladder werd uitgebracht en naar aanleiding van de verleden jaar verschenen cd Iets goeds komt ook onverwacht gaf ik in theater Pepijn tijdens de presentatie een optreden voor een enthousiast publiek. Ook dit jaar heb ik in het buitenland, Engeland dus, een van mijn Nederlandstalige liedjes laten horen tijdens het folkfestival in het songhouse te Warwick. Veel Ierse, Engelse en Schotse folk  heb ik gespeeld, voornamelijk op de mandoline en viool gedurende de sessies na de huisconcerten bij Karin en op een speciale sessie-avond met de Grasshoppers. Met Henk Dorrestijn was het meest succesvol de middag in de Bakkerij te  Breskens, waar bleek, dat ons gezamenlijk programma Onderga de zonnige ondergang klaar is voor een groter publiek. Ook de modelfotografie heeft weer goede resultaten opgeleverd, zoals enkele bijzondere plaatjes buiten: In de zon, tijdens een storm en in de sneeuw. Een gedicht van mij,Bedrog, is opgenomen in de bundel Huilend in Den Haag.                                                                                      
Volgend jaar zend ik een cyclus gedichten in voor de Hofvijver poëzieprijs en het voornemen is er om een nieuwe dichtbundel uit te brengen. De gedichten en de Franse vertalingen van Pascale de Mari hiervoor zijn al gereed, alleen moet nog bekeken worden hoeveel illustraties Jeroen van Duyn hierbij aanlevert. Ook zal ik met een bandje in Pepijn een kinderprogramma  brengen met liedjes van mijn twee cd’s voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Verschillende andere optredens staan al op de agenda van mijn website, dus er valt in 2011 ook weer genoeg te beleven.

Reageer

( 24-12-10)

RECENSIE: DANS EENS OP DE LADDER

Mijn cd met kinderliedjes Dans eens op de ladder is door verschillende bibliotheken in het hele land besteld. Dit is de recensie die Virgi Smits-Beuken  voor NBD/Biblion hierover schreef:

Muziekmeester Maarten Willems heeft tientallen jaren muziekles gegeven op basisscholen en hij weet daarom welke liedjes jonge kinderen vanaf 4 jaar leuk vinden. Op de audio-cd zingt hij 25 kinderliedjes, met begeleiding van veel verschillende akoestische instrumenten in diverse interessante combinaties. Veel liedjes bestaan al langer, andere zijn recenter, en vaak gemaakt door Maarten Willems zelf. Ook het gedicht 'De blauwbilgorgel' van C. Buddingh' wordt gezongen, en bij Mozart's 'Eine kleine Nachtmusik' verzon Willems zelf een tekst. Sommige teksten kregen muziek die aan volksmuziek ontleend is. De meestal eenvoudige melodieën en originele, aansprekende teksten nodigen uit tot meezingen en meebewegen. De teksten van de liedjes zijn te vinden op www.muziekmeester.maartenwillems.nl.

Reageer

(23-12-10)

PRETTIGE FEESTDAGEN !

Reageer

(21-12-10)

SESSIE EN SALTY DOG

Over het optreden van Niamh Parsons en Graham Dunne en de sessie erna kan je op de site van Karin’s huisconcert het volgende lezen: The big session op 18 december kreeg een heel ander gezicht omdat door het slechte weer, alleen Frank en ik als sessie-muzikanten aanwezig waren. Het werd toch nog een gezellige avond met veel muziek, omdat wij veel nummers van het Salty Dog repertoire gespeeld hebben.

Little Big Session 2

Reageer

( 12-12- 10)

MOOIE AVOND IN CAMUZ

Vrijdagavond vulde ik met 6 liedjes en enkele gedichten een kwart van het programma in theater Camuz. Er was voor zo’n winterse avond een groot publiek, dat veel waardering voor mijn gedichten, liedjes, zang en voordracht had, op de been gekomen. Een mooie afsluiting van mijn solo-optredens van dit jaar.

Reageer

(25-11-10)

PRESENTATIE DICHTBUNDEL IN DE REGENTENKAMER

Dichtbundel Haags Fris 10 Verzameld werk - Huilend in Den Haag

samenstelling: Diann van Faassen, Harry Zevenbergen en Will van Sebille

Den Haag heeft twee maanden gehuild. De overgang van zomerse temperaturen naar het herfstachtige regenen ondergingen we dit jaar met extra aandacht voor de weemoed.
Met Huilen in Den Haag vormde de stad in september en oktober het decor voor allerlei projecten op het gebied van kunst en cultuur met dit thema. Leed met een knipoog.
Na al deze artistieke ‘ellende’ is het tijd de balans op te maken. Bekende en nog onbekende dichters gaven gehoor aan de oproep van de redactie van Haags Fris om hun geween in onze stad poëtisch te verwoorden.
Het resultaat is deze bundel met gedichten die allemaal sentiment bevatten, van een vleugje tot een flinke dosis. Wij raden aan de zakdoeken klaar te leggen en deze bundel niet in een keer uit lezen maar beetje bij beetje het verdriet tot je te laten komen.
Alles gaat voorbij, ook herfst en winter. Voor je het weet ruik je de lente.

Tijdens de Presentatie van de dichtbundel gisteren in de Regentenkamer droeg ik het gedicht Bedrog voor, een gedicht van mij dat opgenomen is in deze bundel en bracht ik het lied De klokken van de Beeklaan omdat dit zo goed paste bij het onderwerp.

Reageer

SESSIE NA PETE MORTON

Tijdens de sessie na het succesvolle optreden van Pete Morton werden er veel John Denver nummertjes gedaan. Pete nam later ook deel aan de sessie.

Reageer

(11-11-10)

DRIE FOLKSESSIE

Deze maand heb ik maar liefs met drie sessies meegedaan. Na het optreden van Bob Fox en Billy Mitchell  en na het optreden van David Ferrard  en Ewan McLennal in de huiskamer van Karin. Beide keren konden deze muzikanten zelf niet meedoen, maar in het publiek zaten genoeg liefhebbers voor de sessie na het concert. De derde sessie duurde een hele avond en was gepland de avond voor de overnachting bij Karin van Pete Grassby en zijn band de Grasshoppers, die op doorreis waren naar Duitsland. Ook Frank Verlaan van Salty Dog en Nout Grupstra van de Crooks deden o.a. aan deze sessie mee. Behalve dat het leuk was met veel bekende en goede muzikanten te spelen, was het ook bijzonder om samen met niet veel voorkomende instrumenten te spelen, zoals de hammered dulcimer en de elektrische harp.
Bijzonder leuk was het om, weliswaar heel kort, samen met Lenneke, mijn nicht, mijn vroegere vioollerares en oud-lid van mijn toentertijd favoriete folk band King’s Galliard, te spelen.  Er zijn nog veel meer folksessies in het verschiet.

Lenneke Willems

Pete, Nout en ik

Martin Trewinnard,Gilly Quinn, Jon Loomes and Pete Grassby.

Dirk Egberts

Reageer

(11-11-10)

OPTREDEN IN WOERDEN EN WAGENINGEN

Twee maal vrij snel achter elkaar had ik een solo-optreden in Woerden en Wageningen.
In Woerden op de zolder van het kasteel bracht iknummers die ik niet deed in het programma samen met Henk Dorrestijn. Naar Woerden ging ik samen met Karin en Henk, die daar ook die avond een optreden verzorgde, naar Wageningen reisde ik alleen. Ik stond in het cultureel café van het theater. Vooral de combinatie van gedichten en liedjes werd erg gewaardeerd.

Cultureel café Wageningen

Reageer

 

 

 

Gastenboek

Archief augustus september oktober 2010

Archief mei, juni, juli 2010

Archief februari, maart, april 2010

Archief januari 2010

Archief november, december 2009

Archief augustus, september, oktober 2009

Archief juli 2009

Archief juni 2009

Archief mei 2009

Archief april 2009

Archief maart 2009

Archief februari 2009

Archief januari 2009

Archief december 2008

Archief november 2008

Archief oktober 2008

Archief september 2008

Archief augustus 2008

Archief juli 2008

Archief juni 2008

Archief mei 2008

Archief april 2008

Archief maart 2008

Archief februari 2008

Archief januari 2008

Archief december 2007

Archief november 2007

Archief oktober 2007

Archief september 2007

Archief augustus 2007

Archief juli 2007

Archief juni 2007

Archief mei 2007

Archief april 2007

Archief maart 2007

Archief februari 2007

Archief januari 2007

Archief december 2006

Archief november 2006

Archief oktober 2006

Archief september 2006

Archief augustus 2006

Archief juli 2006

Archief juni 2006

Archief mei 2006

Archief april 2006

Archief maart 2006

Archief februari 2006

Archief januari 2006

Archief december 2005

Archief november 2005

Archief oktober 2005

Archief september 2005

Archief augustus 2005

Archief juli 2005

Archief juni 2005

Archief april en mei 2005

Archief januari t/m maart 2005