(21-08-11)

ONDERGA EEN ZONNIGE ONDERGANG

In Theater Aarde-Werk spelen en Henk Dorrestijn en ik verschillende afleveringen van het programma met originele Nederlandstalige liederen. Op deze site: www.zonnigeondergang.nl kan je er meer over lezen.

In het weekblad Den Haag Centraal is een artikeltje hierover te lezen. Klik hier voor het berichtje.

Reageer

(20-08-11)

WARWICK

Inspelen voor open mic tijdens het Warwickfolkfestival op 30 juli

(07-07-11)

GOUDEN PET

Lucky Spoons (Frank, Govert en ik) deden dit jaar weer mee met het Gouden Pet straatfestival in Leiden. Ben van Leeuwen heeft een filmpje op You Tube gezet, dat een leuke indruk geeft van ons optreden. Voor mij was het het laatste optreden van dit seizoenen. Nu ben ik met Henk druk aan het plannen voor een serie programma’s in het kader van Onderga een zonnige ondergang.

 Video van Lucky Spoons gemaakt door Ben van Leeuwen

Reageer

(26-06-11)

EEN ZONNIGE ONDERGANG MET RAMON

23 juni was Ramon Burnet de gastmuzikant bij het programma van Henk Dorrestijn en mij, Onderga een zonnige ondergang. Omdat Ramon al drie jaar niet meer opgetreden had en speciaal voor deze avond begeleid door drie topmuzikanten, Rob Kwakkelstein, piano, Marcel Cuypers, klarinet en Peter Wassenaar, bas, na lange tijd weer op het podium stond, maakte het deze avond sowieso al gedenkwaardig. Het programma, waarvan ieder onderdeel op zichzelf stond, sloot wonderwel goed op elkaar aan. Zo paste mijn lied: Pa. Ik heb nog steeds vragen goed bij het lied van Ramon: Pappa en de primeur van Henk: Voor jou heb ik altijd de tijd  sloot goed aan op het lied  van mij: Geef mij de tijd terug. De nazit werd opgeluisterd door levendige muziek op de piano door Marcel en Hans Steijger. Vanaf september volgen er meerder voorstellingen in dit kader.

Reageer

(21-06-11)

SUMMERFOLK 3

Afgelopen zaterdag, 18 juni hield Karin weer haar jaarlijkse afsluiting van Folk in the Lounge. Daar heb ik ook ge speeld. Eerst als begeleider van Henk Dorrestijn, daarna met Frank Verlaan als duo Salty Dog en na afloop van het optreden van john O'Dreams met de sessie meegedaan. Hier volgt het verslag van Karin:

De 3e alweer,een gardenparty als  afsluiting van een heel seizoen "folk in the lounge". Een fantastisch seizoen dankzij fantastische muzikanten en enthousiast publiek.Storm en regen met zelfs onweer maar de partytent bleef staan !!! Binnen was het warm en gezellig. Een hele goede sfeer ingezet door de deelnemers aan de open-mic.

Als eerste Henk Dorrestijn begeleid door Maarten Willems. Een goed duo met Ned.talige luisterliedjes,vaak goed voor een glim- of schaterlach. Veel meer van Henk en Maarten zal er vanaf september elke vrijdagavond te zien zijn in Theater aarde-werk in Den Haag, steeds wisselende gastmuzikanten zullen hierbij de revue passeren.

Als 2e kwamen Toos van Leeuwen en Adri Richter,oude bekenden op Summerfolk. Vol overtuiging brachten zij wederom mooie ballads.

Daarna was het de beurt aan Haags Iers folkduo SALTY DOG,bekend van het New Years concert in folk in the lounge. Deze keer vulden zij niet de kamer met Ierse deunen,maar met only the blues.

Als 4e kwam Martijn Breeman, een nieuwkomer, beter bekend onder de naam Musonius.Mooie lieve Nederlandse liedjes, echte ballades met een Middeleeuws tintje.

Tot slot van de open-mic was het een genoegen te kijken naar Paul O'Brien,deze keer niet samen met Kate Huber. Met zijn gevoelig geschreven liedjes over Dublin een prachtige afsluiting van het geheel. Meer van Paul &Kate met hun nieuwe cd kan je zien op Zaterdag 8 oktober bij folk in the lounge.

Na dit alles kwam er nog heel veel meer en wel van John O'Dreams: John Flierman &Ed Veltrop speelden er danig op los.Mooie ballads afgewisseld door opzwepende deunen, het leek alsof we echt in Ierland waren beland. Een prachtige warme sfeer zetten zij neer met een duidelijk,vaak ook humoristische uitleg van de liedjes.

Na afloop nog een kleine maar gezellige sessie met Paul O'Brien, Maarten Willems,Rieke Pronk,Lideke van Gool,Toos van Leeuwen en Adri Richter.

Reageer

(13-06-11)

RADIO DISCUS

Zaterdag 11 juni waren Henk Dorrestijn en ik een uur lang van een tot twee te horen op Radio Discus. Om het programma te beluisteren klik hier.

Reageer

(04-06-11)

HAARLEMSE DICHTLIJN

Tijdens de dichtlijn op Hemelvaartdag heb ik twee voordrachten gehouden, een in café de Waag en de andere op Korte Spaarne. Ik heb beide keren ook gezongen en op de laatst genoemde locatie begeleidde ik ook nog een lied van Henk Dorrestijn met de gitaar.
Hieronder een kleine foto-impressie.

Bouwdewijn de Groot opent de Haarlemse dichtlijn

Henk en Maarten voor de Waag

Karin en Henk voor de Spaarne

 

Henk Dorrestijn draagt een gedicht voor

Reageer

(31-05-11)

GASTMUZIKANT MUSONIUS

Na een succesvolle aflevering van het theaterprogramma Onderga een zonnige ondergang van Henk Dorrestijn en mij met als gastmuzikant Musonius. (zie foto). Schreef Henk de volgende proclamatie:

Het Nederlandstalige Lied komt te weinig aan bod.


Wij willen in Den Haag een Creatief Centrum voor Nederlandstalige Liedjes vestigen door een podium te bieden waar zanger/tekstdichters terecht kunnen om hun liedjes te laten horen. Wij zijn: Maarten Willems en Henk Dorrestijn, beiden actief op dit gebied.
We zoeken geen show, geen toneel maar de (on-)zekere presentatie van iets dat misschien door sommigen of velen heel mooi wordt gevonden.
Na een eeuw waarin eerst alle "Lieder" Duitstalig waren georiënteerd, vervolgens alle "chansons" Franstalig en nu alle "songs" Engelstalig wordt het tijd dat het Nederlandstalige lied in Europa een voortrekkersrol gaat spelen. Toe maar, zult u zeggen! We zullen met mooie, uit de Europese tradities voortkomende liedjes moeten komen.
Het gaat dus altijd om eigen werk, minimaal de muziek of de vertaling, maximaal tekst én muziek.
Op dit moment organiseren we het programma "Onderga een zonnige ondergang" waarbij we iedere keer een gastmuzikant, die voldoet aan de  eerder genoemde omschrijving, erbij betrekken. Verder wordt af en toe een gedicht ten gehore gebracht en, zo mogelijk, een verfijnd stukje prachtige (klassieke) muziek.
We hebben 26 mei 2011 zanger/tekstdichter Musonius gehoord en gezien,
volgende voorstelling: 23 juni met zanger/tekstdichter Ramon Burnet

zie ook:  http://onderga.punt.nl/

Martijn, Maarten en Henk.

Reageer

(15-05-11)

ALKMAAR EN MADESTEIN

In Almaar, theater Provadja, hebben Henk Dorrestijn en ik een aanzienlijk deel van Onderga een zonnige ondergang gedaan. Wij hebben zo’n beetje de eerste helft van het optreden op 26 uitgeprobeerd; 23 juni brengen we een grotendeels geheel ander repertoire. Wij hadden veel succes en nu kunnen wij met deze ervaring de puntjes op de i zetten.
Op een feestje van Engelbertus en Jolande in Madestein speelde  ik het filelied, een lied waarmee het publiek kan meedoen met zingen en bewegingen hetgeen ook enthousiast gebeurde.

Reageer

(27-04-11)

HUISCONCERT BIJ KARIN

In de druk bezochte huiskamer van Karin Pronk gaf ik afgelopen zaterdag een concert Een ander kan vaak beter een verslag van je optreden geven, dus daarom hieronder die van Karin:

Gisteravond wederom een optreden van Ned.talig singer/songwriter Maarten Willems. Hij werd begeleid door Frenk van Meeteren,een fantastische extra dimensie voor vooral de  bluesnummers .Wat een sfeer zetten die twee samen neer. Ook een rol voor gastspeler Frank Verlaan, Maartens vaste maatje in folkduo Salty Dog. Hij speelde heel mooi op de banjo. Op het laatste moment voegde Kate zich erbij voor een klein gastoptreden op dwarsfluit. Dit speelde zij tijdens een door Maarten voorgedragen gedicht. Maarten droeg zijn gedichten vol overgave voor met als achtergrond prachtige foto's van aquarellen.,gemaakt door Jeroen van Duyn,met als voorbeeld door Maarten gemaakte foto's. Heel mooi . Heerlijke avond met weer wat nieuw publiek en oude getrouwen .De sessie kreeg goed vorm door Kate ?en Paul O'Brien met nieuwkomer Willem Jan Korengevel op concertina, fascinerend instrument dat ik toevallig de vorige avond in handen had gekregen,een heel oud exemplaar van Maartens vader. Frenk en Maarten maakten de sessie verder compleet. Een  avond voor herhaling vatbaar en een bijzondere dag in zijn geheel,daar ik in de middag n.a.v. een artikeltje in de krant was uitgenodigd door rtv Discus voor een interview, Het was heel bijzonder om daar samen met Maarten de huisconcerten te mogen toelichten. Een dag om te herinneren dus.

Afsluiting van het optreden met Frank en Frenk

Reageer

(22-04-11)

MUZIEKMEESTER MAARTEN IN CONCERT (17 april)

Verslag van de uitverkochte tweede voorstelling van Muziekmeester Maarten door Karin Pronk:

Gistermiddag genoten van wederom een daverende kindervoorstelling van Maarten Willems,wat begon als een presentatie van Maarten nieuwste kindercd"Dans eens op de ladder"begeleid door Frenk van Meeteren en Louis Blonk. Genieten om te zien hoe de kinderen meezongen,mee dansten en musiceerden.Heerlijk veel interactie....Maarten in diverse gedaanten...piraat,cowboy,heks ,Mexicaan en meer...een gezellig uitje voor de kids op de zondagmiddag en in de pauze spelen in de grote tuin van t mooie pand van "Aarde &werk"aan de Hugo de Grootstraat,met pannekoeken en limonade...Voor degenen die er niet bij konden zijn,gelukkig komt er nog een herkansing op Zondag 25 September....!!!

Reageer

(12-04-11)

MUZIEKMEESTER MAARTEN

Het eerste optreden van Muziekmeester Maarten is een groot succes geworden. De 17de volgt al weer de tweede voorstelling.

Repetitie vooraf:

 

Reageer

(05-04-11)

3  april trad Musonius (Martijn Breeman) op in Den Haag op podium X . Omdat hij 26 mei de gastmuzikant is in het programma Onderga een zonnige ondergang van Henk en mij, zijn we beiden gaan kijken. Er waren nog twee podiumplaatsen vrij en zodoende heeft Henk een dichtvoordracht gedaan en omdat ik “voor het geval dat” mijn rover travel gitaar  had meegenomen, heb ik vier liedjes kunnen brengen en tegelijkertijd de rover travel gitaar op een podium versterkt kunnen uittesten. Hoewel het meeste wat Henk, Martijn en ik brachten niet op 26 mei gedaan zal worden, was het toch een soort van voorproefje van het programma geworden. Doordat Amelia Walker ook voordroeg en erg met fietsen in de weer was en omdat de vader van Martijn, Bouwen Breeman, de componist was van de veel op de basisschool gezongen canon fietsie foetsie stond voor mij die middag in het teken van de fiets. In de pauze zong ik met Martijn deze canon en op het podium bracht ik het fietswiel ten gehore. Een verrassende maar geslaagde zondagmiddag met mooie performances dus.

Reageer

 

Gastenboek

 

Archief januari februari maart 2011

Archief november december 2010

Archief augustus september oktober 2010

Archief mei, juni, juli 2010

Archief februari, maart, april 2010

Archief januari 2010

Archief november, december 2009

Archief augustus, september, oktober 2009

Archief juli 2009

Archief juni 2009

Archief mei 2009

Archief april 2009

Archief maart 2009

Archief februari 2009

Archief januari 2009

Archief december 2008

Archief november 2008

Archief oktober 2008

Archief september 2008

Archief augustus 2008

Archief juli 2008

Archief juni 2008

Archief mei 2008

Archief april 2008

Archief maart 2008

Archief februari 2008

Archief januari 2008

Archief december 2007

Archief november 2007

Archief oktober 2007

Archief september 2007

Archief augustus 2007

Archief juli 2007

Archief juni 2007

Archief mei 2007

Archief april 2007

Archief maart 2007

Archief februari 2007

Archief januari 2007

Archief december 2006

Archief november 2006

Archief oktober 2006

Archief september 2006

Archief augustus 2006

Archief juli 2006

Archief juni 2006

Archief mei 2006

Archief april 2006

Archief maart 2006

Archief februari 2006

Archief januari 2006

Archief december 2005

Archief november 2005

Archief oktober 2005

Archief september 2005

Archief augustus 2005

Archief juli 2005

Archief juni 2005

Archief april en mei 2005

Archief januari t/m maart 2005