(30-12-05)

OMSLAG VAN GUUS DE MARI

Vandaag is de zevende en tevens laatste  nieuwe omslag van dit jaar toegevoegd aan de collectie. Deze omslag is gemaakt door Guus de Mari. In 2006 begint de uitbreiding van de expositie met een werk van zijn broer Carel.

Reageer

(27-12-05)

NIEUWJAARSKAART

Dit jaar heb ik geen kerst- of nieuwjaarskaarten verstuurd. Maar vanaf mijn site wens ik iedereen een voorspoedig nieuwjaar, zodat ik op deze manier niemand vergeten kan.
De nieuwjaarskaart hieronder kan je uitprinten.

Reageer

(24-12-05)

OMSLAG VAN PAUL VAN BATTUM

De expositie van omslagen is uitgebreid met een omslag vervaardigd door Paul van Battum. De verwachting is dat tot eind januari 2006 er elke week een nieuwe omslag aan de collectie toegevoegd wordt. Daarna zullen er sporadisch nieuwe bijdragen verschijnen.

Reageer

(22-12-05)

GOSPELSINGERS

Vandaag werd het kerstfeest op de “Merlijn”-school gevierd door o.a. het zingen van gospels.

Reageer

(21-12-05)

RHYTHM & RHYMES THEME-SONG WEDSTRIJD

Ik heb mijn bijdrage voor de Rhythm & Rhymes Theme-song wedstrijd  naar Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting, gemaild. ( zie log 02-12-05). De titel van het lied is geworden: Zonder woorden geen lied, geen muziek zonder beat.

Reageer

(19-12-05)

KERSTBAL

Afgelopen zaterdag was er een Kerstbal georganiseerd door Nitsanim. In het dansorkest speelde ook Kathy van Prooijen, die te horen is op de cd Nadien… en Alles is al eens eerder gezegd, mee.

Reageer

(17-12-05)

OMSLAG VAN BERT VERLAAN

De omslag gemaakt door Bert Verlaan is nu ook toegevoegd aan de aan collectie van de expositie omslagen van kringloop van water. Klik op omslagen voor het bezichtigen van de tentoonstelling. Bert is de broer van Frank, de gitarist van Salty Dog (zie log 28-11-05). Bert schildert al lange tijd maar sinds kort heeft hij zich geprofileerd als kunstschilder. ( Zie ook zijn website: www.fantastic-art-bv.com )

Reageer

(14-12-05)

Harry van Kleef in zijn atelier.

Reageer

(12-12-05)

ARJAN VAN GENT, HARRY VAN KLEEF EN MARNIX RUEB

Omdat ik wél met verschillende muzikanten samenwerk maar eigenlijk praktisch alleen Jeroen van Duyn mijn gedichten illustreert, leek het mij leuk ook andere kunstenaars te benaderen voor het illustreren van mijn gedichten. Zo is de expositie van omslagen van kringloop van water ontstaan. Ik wilde daarvoor geen illustrators uit een bepaalde kunstkring vragen, maar alleen schilders en tekenaars min of meer uit mijn eigen kring. Om het project aan te zwengelen heb ik twee kunstenaars uitgekozen die na Jeroen in aanmerking kwamen, Arjan van Gent voor de traditionele, klassieke en Marnix Rueb voor de cartoonachtige aanpak. Beiden wilden graag meedoen. Harry van Kleef, de tekenleraar van Christina en mij heb ik later gevraagd. Het grappige was, dat hij in de tijd dat hij ons tekenles gaf, bezig was met een schilderij dat hij nog altijd tot zijn beste werk vindt behoren, dat precies bij het thema van de dichtbundel past. Hij stelde gelijk voor dit schilderij te gebruiken als omslag. En met deze drie kunstenaars begint dan de expositie omslagen van kringloop van water.

Reageer

(09-12-05)

OPENING EXPOSITIE OMSLAGEN

Vandaag wordt de feestelijke opening van de expositie van de omslagen voor de bundel kringloop van water in brochurevorm gehouden. Er is een toespraak en muziek ( en een etentje in besloten kring).
Klik hier voor de opening. (Gelijktijdig start de expositie van Jeroen van Duyn in Luzy.)

Reageer

(07-12-05)

EXPOSITIE VAN JEROEN VAN DUYN

Het gedeelte van de expositie van Jeroen van Duyn in Luzy dat in Nederland geregeld moest worden is klaar. Pascale en ik hebben de lay-out op A4 formaat van de gedichten en de Franse vertalingen verzorgd en hebben het uit laten printen op azuurkleurig papier. Het is inmiddels al bij Jeroen aangekomen. De donkerblauwe mapjes die met medewerking van Guus speciaal voor de bundel vervaardigd zijn, konden helaas pas vandaag op de post, dus die komen waarschijnlijk te laat voor de opening in Frankrijk aan.(zie ook de log van 26-11-05)

Reageer

(04-12-05)

SINTERKLAAS

Nederlanders zingen niet graag, maar op feesten komen ook zij daar zelfs niet onderuit. Eigenlijk alleen nog tijdens het Sinterklaasfeest hoor je nog de meeste oorspronkelijk Nederlandse liedjes en zo konden wetenschappers de kenmerken van het Nederlandse lied vastleggen. Een van die kenmerken zit in de aanvang van het lied, een opmaat met een kwart onder de grondtoon (sol - do).Voorbeelden hiervan zijn Zie ginds komt de stoomboot, Zie de maan schijnt door de bomen en een niet-sinterklaasliedje met eigenlijk een Franse oorsprong maar zozeer opgenomen in het Nederlandstalige liedrepertoire dat niemand het opvalt Het Wilhelmus.
Dit begin, niet alleen voorbehouden voor Nederlandse liedjes want het is een logische en gebruikelijke start, maar wel kenmerkend voor het Nederlandse lied, komt ook voor in nummers die ikzelf gemaakt heb zoals de Euroot en het nummer dat nota bene geïnspireerd is op een Franse dans; Bourrée de Pascale. Toeval ?

Piet Joeri

Piet Wim

Reageer

(02-12-05)

ALWEER EEN WEDSTRIJD

De R.G. Ruijs Stichting die ook het Haags songfestival en poëzie op pootje heeft georganiseerd, heeft mij gevraagd mee te doen met de volgende wedstrijd:

Wedstrijd
Als onderdeel van het Rhythm & Rhymes Festival ( 4 maart 2006) heeft de organisatie een wedstrijd uitgeschreven, waarbij aan alle Hagenaars wordt gevraagd een songtekst te schrijven. Het winnende lied zal worden gebruikt als theme-song van het festival. De bekende Haagse muzikant/songwriter Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo/Dierenpark) zal het lied in een eigen arrangement opnemen. Verder wordt aan alle tijdens het festival optredende acts gevraagd om de tekst van het lied te gebruiken in hun eigen optreden. Uiteraard krijgt de winnaar van de wedstrijd een fraaie prijs en wellicht zit er ook meer in het verschiet.
Thema en criteria
Het centrale thema van de songtekst schrijfwedstrijd is ‘Rhythm & Rhymes’. Een breed thema, dat vele mogelijkheden openlaat. Het principe is dan ook ‘Alles mag’  (in iedere taal). Naast het thema is het enige verdere criterium de lengte: maximaal 3 coupletten en een pakkend refrein.
Er wordt nadrukkelijk gevraagd om teksten voor liedjes, niet om de liedjes zelf.

Hoewel dit thema niet direct veel gevoelens, ideeën of anekdotes bij mij oproept, ben ik toch begonnen om erover te brainstormen, misschien rolt er dan nog op tijd ( voor 31 december) een liedtekst uit.

Reageer