(31-10-05)

DANSPARADE

Afgelopen zondag was er de dansparade in Den Haag. De dansgroep Nipah, waar ik bij dans, deed ook mee. Ik deed zelf niet mee met de parade, maar ik was gevraagd om foto’s te maken voor de website van Nipah. De parade begon met een dansende optocht van ongeveer 2,5 kilometer naar het Spuiplein.

Pascale en Guus krijgen zo te zien binnenkort ook nog een Bulgaars paspoort, misschien volgend jaar weer een feest ?


De cameraploeg van de televisie had minstens anderhalf uur overwerk.


Tenslotte was er de finale op het Spuiplein. Meer dan duizend dansers hadden gezamenlijk een choreografie ingestudeerd.  Het was een groot spektakel.  

Reageer

(29-10-05)

AD EN DE DRUMMERS

Vrijdag ging een collega van mij, Ad, met vervroegd pensioen. Als er iemand recht had op een gratis concert van de Masterdrummers in zijn klas, dan was hij het wel. Jarenlang heeft hij het geluid van de drummers van zeer dichtbij mogen beluisteren, want het lokaal waar ik de workshop drummen geef, grenst aan zijn klaslokaal. De Masterdrummers deden voor hem weer goed hun best.


Ook op de gang was nog genoeg te horen.

Reageer

(27-10-05)

REACTIE

De laatste tijd krijg ik veel reacties op mijn gastenboek van spammers. Omdat zij via een bot (computerrobot) op het gastenboek komen, heeft Joeri het reageren via het gastenboek zo veranderd, dat je eerst het woord reactie moet invullen, wil je reactie geplaatst worden.
Wie, welk mens, durft het uit te proberen ?

Reageer

(25--10-05)

Het lijkt er nog niet op.

Maar Joeri heeft een draadloze netwerkverbinding geïnstalleerd.

Reageer

(22-10-05)

NAJAAR

Een boom in de herfst
die zijn kleurenpracht loslaat ,
is dan vaak het mooist .

Reageer

(19-10-05)

BIBLIOFIELE UITGAVE

Behalve dat ik dit jaar een cd gemaakt heb, komt er ook nog een dichtbundel uit. De bundel, Kringloop van water, bestaat slechts uit drie gedichten. Maar het wordt een bijzondere, losbladige uitgave in een map met linosneden van Jeroen van Duyn en met prozavertalingen in het Frans van Pascale de Mari in een kleine oplage. Omdat Jeroen in Frankrijk woont en omdat het een project van ons drieën gezamenlijk is, hebben we heel wat af moeten bellen en mailen voor we de juiste vorm gevonden hadden. Maar het concept is nu klaar, dus het streven, namelijk om de bundel begin december uit te geven, omdat Jeroen de lino’s dan op een expositie in Luzy wil tonen, is goed haalbaar.

Reageer

( 16-10-05)

MUZIEKUITGEVERIJ

“Als je je goed verstopt, word je nooit ontdekt.” Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik een kopie van de master van Laveloze obsessie naar een grote muziekuitgeverij gestuurd om wat ik doe, in ieder geval onder haar aandacht te brengen. Ik ben benieuwd of er überhaupt op gereageerd wordt.
Reageer

(13-10-05)

DE CD IS GEMASTERD

De cd Laveloze obsessie is dinsdagavond op de popzolder definitief gemasterd. Er hoefde maar een paar kleine veranderingen aangebracht te worden. Ik ben erg tevreden over het eindresultaat. In feite wilde ik de lay-out van de hoesomslag gelijktijdig klaar hebben, zodat ik al enkele proef-cd’s kon maken, maar omdat ik door een heftige griep geveld ben, is daar nog niets van terecht gekomen.

Jorrit mixt aan het mengpaneel
Reageer

(11-10-05)

KINDERBOEKENWEEK

De Kinderboekenweek 2005 vindt plaats van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober onder het motto De Toveracademie – Boeken vol magie.
Opeens is er weer veel vraag naar de cd Ik zeg Hallo, omdat het nummer de heks goed bij dit thema past. Iris doet bij dit liedje treffend het geluid van een heks na.(Beluister hier de heks )
Reageer

(08-10-05)

Een verslag en foto's van OpStaan 2 Oktober is te vinden op de website; www.Opstaan.org onder Open podium, verslagen.

Reageer

(07-10-05)

GOVERT 42

Op de foto zie je Govert tijdens het opnemen van waiting for my man bij Dutone Studio ongeveer twee jaar geleden voor de cd Not only the blues. Het is het enige niet unplugde nummer op de cd, omdat Frenk bij deze track op een elektrische gitaar meespeelt.


Reageer

(05-10-05)

MASTEREN

De cd Laveloze Obsessie is gisteren gemasterd. Hoewel Jorrit al veel voorbereidend werk had geleverd en wij het over alles eens werden, neemt het toch altijd meer tijd in beslag dan ik gedacht had. Ik heb de gemasterde cd nu éénmaal beluisterd en ik ben er tevreden over, maar aan sommige veranderingen moet ik even wennen. De liefdesbeker blijft voor mij moeilijk goed te krijgen. Eerst heb ik de drum eraf laten halen, gisteren heb ik de zang weer zachter laten zetten, om het beter in het arrangement te laten opgaan. Maar nu ik het beluister, denk ik dat de zang weer een klein tikkeltje harder moet en de bas wat minder. Ik heb mijzelf de tijd gegeven om een week lang het geheel goed te beoordelen, daarna de veranderingen aan te laten brengen en dan moet het maar klaar zijn.
Reageer

(03-10-05)

AFGELOPEN WEEKEND

De uitzending bij Radio West en het optreden bij Momfer waren allebei succesvol. Na afloop heb ik veel positieve reacties gekregen. Vooral het lied De liefdesbeker sloeg erg aan, zodat ik nu al enkele bestellingen heb voor mijn cd Laveloze obsessie, die naar verwachting januari volgend jaar uitkomt. De sfeer en ambiance was zondagmiddag uitstekend. Er was een echt “luister”publiek, maar aan de andere kant werd het refrein van Ze was niet gelukkig enthousiast meegezongen. En door de begeleiding van Frenk op gitaar en mondharmonica en met Jessica als achtergrondzangeres erbij liep het optreden als een trein. ( natuurlijk niet een trein van de NS ! ) . Frenk heeft ook nog zijn zelfgemaakte nummer, die op zijn nieuwe cd komt te staan, gezongen, terwijl ik hem begeleidde op de mandoline.

Optreden tijdens Opstaan in Momfer

Reageer