(30-09-05)

INTERVIEW EN OPTREDEN OP RADIO WEST

De uitzending van Radio West zaterdag van 11:30 tot 12:00 is live te volgen via www.rtvwest.nl

(zie log 26-09-05)

Reageer

(28-09-05)

FRENK VAN MEETEREN DOET MEE

Het is nu zeker dat zondag in Momfer de Mol Frenk van Meeteren meedoet. Ik ga daar 5 nummers ten gehore brengen en bij het uitzoeken van de liedjes was ik er gemakshalve vanuit gegaan dat ik solo zou spelen. Het programma zal ik daarom enigszins aanpassen. Zo ga ik nu wel Pleister op de wonde zingen. Deels omdat dat de afsluiter in de Oude Mol had moeten zijn, maar toen het een na laatste liedje afgelopen was om twee minuten over twaalf , hing er al een boze buurman aan de telefoon want de vergunning liep maar tot 12 uur. Maar voornamelijk omdat Frenk er een mooie mondharmonica solo in heeft en ook omdat het gitaarschema nu beter uit de verf komt. Het liedje De doedelzak vervalt daarentegen, omdat het a capella door mij gezongen wordt. De rest van de nummers maak ik nog niet bekend, want er moet wel een verrassingselement in blijven.
Reageer

(26-09-05)

RADIO WEST

In verband met mijn optreden aanstaande zondag als onderdeel van het programma Opstaan is mij gevraagd een interview te geven op radio West. De uitzending is live op zaterdag 1 oktober van 11:30 u tot 12:00 u. Ook zal ik dan twee nummers spelen. Waarschijnlijk worden het Pa, ik heb nog steeds vragen van de cd Alles is al eens eerder gezegd en De liefdesbeker van de cd Laveloze obsessie, die binnenkort uitkomt.
Reageer

(25-09-05)

LAVELOZE OBSESSIE 15 tracks

De volgorde van de nummers voor de cd heb ik nu definitief bepaald. De titel van de cd wordt of liever gezegd blijft laveloze obsessie want ook de nieuwe nummers vallen binnen dit thema. Ook de omslagfoto blijft dezelfde. De lay out moet ik nog verder uitwerken. Waarschijnlijk komen er niet meer illustraties, maar gaat het alleen om tekst en uitleg.

Reageer

( 22-09-05)

ZONSONDERGANG

Twee weken geleden is het mij eindelijk gelukt een foto aan het strand te maken van een mooie lucht en een vrouw van wie je praktisch alleen het silhouet kan zien, want met dit idee liep ik al een tijd in mijn hoofd.

Met deze foto eindigde de sessie.

Reageer

(20-09-05)

DE LAATSTE SESSIE

Zo, het staat er allemaal mooi op. Bijna was de sessie door een misverstand niet doorgegaan, omdat Jorrit verstond onder de cd afmaken het masteren, terwijl ik de laatste opnamen bedoelde. Jorrit is bezig de studio te verbouwen, dus het was even spannend of hij op tijd alle apparatuur aangesloten zou krijgen. Maar Jorrit zette alles op alles en maakte in zijn vernieuwde studio weer prachtige opnamen. Evert kon zijn basje uitproberen, Louis kon eindelijk zingend afzagen, Rens mocht naar hartelust dubben en Frenk had zoveel akkoorden in zijn hoofd, dat hij er zelfs een paar moest schrappen. Bij de laatste opname doet een heus mannenkoor mee. Pas ’s avonds in de kleine uurtjes was alles rond. Over zo’n twee weken wil ik de cd, Laveloze obsessie, samen met Jorrit gaan masteren.

Op de achtergrond: de nieuwe bas van Evert in de Oude Mol.

Reageer

(18-09-05)

GOEDE VOORBEREIDING

Morgen ga ik voor de laatste keer naar de studio voor de opnamen van Laveloze obsessie. Hiermee zijn de opnamen voor mijn 6de cd voltooid. Dat is altijd een spannend en mooi moment als eindelijk een product zo goed als klaar is. Dit keer is de voorbereiding ook door omstandigheden optimaal geweest.Verleden week maandag heb ik in de Oude Mol al twee van de nummers die nu opgenomen gaan worden, met Frenk en Evert gespeeld. Onder De liefdesbeker heeft Frenk een mooie akkoordenreeks gelegd en Evert kent de baspartij al. Ook hebben wij daar Iedereen zou mij willen zijn gespeeld, een eenvoudig in het gehoor liggend nummer. Met een dergelijk nummer eindigde altijd de opnamesessies, want zo’n nummer hield ik achter de hand als er nog tijd over was en ik denk, dat dat nu ook wel het geval zal zijn. De liefdesbeker heb ik samen met Zij gaat overal altijd ergens naartoe, helemaal uitgeschreven en ik heb als solo voor Rens op de viool bij De liefdesbeker een stukje dat ik dinsdag geschreven had, in dezelfde toonsoort gezet, zodat het nu als een muzikale brug kan dienen. De meeste moeite zal, denk ik Zij wil altijd overal ergens naartoe kosten, omdat het een strak, vreemd ritme heeft En de riff na de coupletten loopt weliswaar melodisch lekker, maar valt helemaal uit de toonsoort. Ik heb geen idee over de akkoorden daarbij, maar dat is ook meer een specialiteit van Frenk. Uiteindelijk zal morgenavond blijken hoe het loopt, want het is toch niet te voorspellen waar de meeste tijd in gaat zitten.
Reageer

( 16-09-05 )

LAVELOZE OBSESSIE, DE LAATSTE SESSIE

19 september ga ik de laatste drie nummers voor mijn nieuwe cd opnemen op de Popzolder. Het zijn allemaal nieuwe, dus nog niet eerder opgenomen nummers; Zij gaat overal altijd ergens naartoe, Iedereen zou mij willen zijn en De liefdesbeker (voor de tekst zie mijn log van 09-08-05). De bezetting is weer hetzelfde als de vierde sessie (zie mijn log van 01-06-05) namelijk, Evert bas, Frenk gitaar en mondharmonica, Louis drums, Rens viool en mandoline en ikzelf zang.

Reageer

(15-09-05)

ZONDAGSMUZIEK

Berna met wie ik zo’n 6 jaar geleden nog in So What speelde en Pascale met wie ik pas een half jaar samenspeel, hebben afgelopen zondag samen gemusiceerd; Berna op de blokfluit, Pascale op de draailier en ook Guus (cabrette en klarinet) en ik (gitaar en viool) deden mee. Ik vond het bijzonder om na lange tijd weer met Berna muziek te maken, maar bovendien was het opmerkelijk, hoe goed wij als kwartet qua sound, muziekkeuze en instelling al snel een geheel vormden. Iets om vaker te doen.

Pascale en Berna

Reageer

(13-09-05)

Het was gisteren een geslaagd optreden in de Oude Mol.

Reageer

(12-09-05)

NYAMA

Zaterdag bezocht ik Nyama, het wereldculturenfestival in Delft. Er waren veel goede groepen maar wat mij het meest bijgebleven is was de flamencoband Miguel y su Grupo. De flamenco-uitvoering van Ketelbinkie door Miguel was heel bijzonder. Hij zong het met volle overgave, met hart en ziel. Maar het was meer; in de flamenco heet het duendo in de blues mojo. Eigenlijk past het niet zo bij de Nederlandse volksaard en er is ook geen Nederlands woord voor. Het klinkt dan vaak overdreven of aanstellerig . Na lang nadenken kom ik tot de conclusie dat Jacques Brel en André Hazes (dit vind ik moeilijk toe te geven, want ik ben absoluut geen fan van hem ) het nog het meest benaderen. Maar als een lied eenmaal zo gezongen wordt, is de tekst en melodie voor mij niet meer van belang; het gaat door merg en been.

Flamencodanseressen op het Doelenplein.

Reageer

(09-09-05)

WAT KAN JE VERWACHTEN OP 12 SEPTEMBER ?

Maandagavond 12 september spelen Frenk (gitaar, mandoline en mondharmonica, Evert (akoestische bas ) en ik (zang, gitaar en kazoo) in de Oude Mol. Wij spelen 3 sets van 9 liedjes. Sommige nummers worden ingeleid met een gedicht. De meeste liedjes staat op de cd Alles is al eens eerder gezegd en Nadien…, maar wij spelen ook drie nummers van de cd die nog in voorbereiding is, Laveloze Obsessie. Het definitieve programma zal maandagmiddag tijdens de laatste repetitie tot stand komen en veel zal ook afhangen van hoe de sfeer die avond zal zijn.

Reageer

(07-09-05)

DICHTERS IN BOMEN

Ik ben met Kitty naar dichters in bomen geweest. Er werden gedichten voorgedragen zittend op een schommel tussen de bladeren van de bomen. Omdat ik de laatste tijd weer druk aan het fotograferen ben, heb ik mij meer daarmee bezig gehouden dan dat ik naar de gedichten luisterde.

Hier een foto van een voordrachtkunstenares voordat zij de boom in ging.

En deze maakte ik tijdens haar voordracht

En deze foto past weer mooi bij de serie la femme vague

Van Kitty krijg ik het boekje met de gedichten, dus die kan ik te zijner tijd rustig nalezen.
Reageer

05-09-05)

PAAGMAN

Afgelopen zondag heb ik de twee gedichten die ik over de Earring gemaakt heb, als één gedicht voorgedragen in Paagman. Een stuk of tien dichters droegen voor. Marnix Rueb kwam met het kortste gedicht:

Ceisâh, Rinus, Sjogs en Berry
veâhtag jaah kankâhherrie

Marnix Rueb

De gedichten zijn op deze website gepubliceerd.

Fabian en Nadine Paagman

Nadine Paagman heb ik nog even gesproken . Voor haar was het de eerste keer dat zij iets dergelijks had georganiseerd, maar als weer live muziek gespeeld gaat worden of gedichten worden voorgedragen in de boekhandel, sta ik nu ook in "de kaartenbak" voor een mogelijk optreden.

Reageer

(04-09-05)

TE DRUK EN TE LAAT

Woensdag leek er niets in de weg te staan om alsnog een mooie fotosessie bij zonsondergang te maken. Er was een warme dag voorspeld en de lucht was inderdaad strak helderblauw. Maar er waren meer mensen op het idee gekomen om naar het strand te gaan. Nergens was een stil en rustig plekje te bekennen. Alleen dicht aan zee bij de golfbreker kon ik een foto nemen zonder onbedoelde figuranten.


Maar toen de eigenlijke fotosessie zou beginnen, was het niet mogelijk snel een rustige locatie te vinden. En dat moest wel snel gebeuren, want ineens trok er een flinke nevel op. Van de zonsondergang was nog maar een zweem te zien.


Uiteindelijk heb ik een deelvergroting gemaakt zonder de storende badgasten, waarin de gloed van de ondergaande zon optimaal verwerkt is en waarin het lijnenspel van de armen en borsten goed tot zijn recht komt.

Reageer

(02-09-05)

Zondagmiddag 4 september na 14:00 draag ik het gedicht voor, dat ik op mijn log van 28-08-05 geplaatst had, in boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan als onderdeel van de viering van het 40 jarig bestaan van de Golden Earring. ( Voor meer informatie klik hier)
Reageer

(01-09-05)

SOMS ALS EEN ANDER

Toen Sonja besloot in Nijmegen te blijven wonen, had ik voor haar een gedichtje gemaakt, dat ik haar gelijk bij aankomst in de stationsrestauratie liet lezen. Haar eerste opmerking na het lezen was :“Wat bedoel je met soms als een ander ? “ Tja, ga dan maar je eigen gedicht uitleggen... ( Morgen zou ik kunnen zeggen: soms als een ander = nu als de vrouw van ). Omdat Sonja vandaag jarig is en omdat velen iets herkennen in dit gedicht, heb ik het hieronder gezet


Dan denk ik dat je weggaat
maar je gaat niet weg
tenminste niet echt
of voor altijd
want steeds kom je terug
soms als een ander
met een ander gevoel
maar immer even intens.
En als je terugkomt
ben je er weer helemaal
alsof je nooit bent weggeweest.

Want van alle wegen
die ik duizend maal gelopen heb
onthoud ik alleen die keer
dat ik er met jou liep.
En van alle namen
die ik duizend maal geroepen heb
onthoud ik alleen de naam
van jou die ik riep.
En van alle dromen
die ik duizend maal had ik mijn slaap
onthoud ik alleen die keer
dat ik met jou sliep.

Reageer