Spring naar inhoud

Biografie

Maarten Willems schrijft al geruime tijd gedichten en liedjes.
Regelmatig geeft hij dichtvoordrachten en is hij te horen als Nederlandstalige singer/songwriter.
Hij heeft vanaf 1990 verschillende dichtbundels in eigen beheer uitgebracht.
In 2001 maakte hij de cd Nadien… gedichten, liedjes en melodietjes waarop hij naast dichter ook als Nederlandstalige singer/songwriter te horen is.
Later in 2002 bracht hij de live-cd van zijn programma Er is geen leven zonder liefde uit. Hierop is ook De Euroot te horen, het liedje waarmee Maarten het ‘Euro’ songfestival van Radio West in januari 2002 gewonnen heeft.
In 2003 heeft hij meegedaan met het Haags Songfestival. Zijn inzending hiervoor De klokken van de Beeklaan staat op de dubbel-cd Het Haags Songfestival Album.   
In 2004 bracht hij in eigen beheer de cd Alles is al eens eerder gezegd uit en in 2005 de cd Laveloze obsessie. Ook verscheen dat jaar het dichtbundeltje Kringloop van water en in 2007 werd de verzamelbundel Tenslotte wint de liefde uitgegeven. Eind 2009 verscheen zijn cd Iets goeds komt ook onverwacht. De tweetalige dichtbundel  Woorden vallen zonder vleugels  -sans ailes les mots tombent-  met de vertaling in het Frans door Passcale de Mari en geïllustreerd  met aquarellen van Jeroen van Duyn kwam in 2011 uit.
In 2013 is zijn nieuwste cd Wat ga je doen uitgegeven.